MOSFED Başkanı Güleç: Türk Mobilya Sektörü, 2028'de 12 Milyar Dolar İhracat Hedefine Odaklanıyor

MOSFED Başkanı Güleç: Türk Mobilya Sektörü, 2028'de 12 Milyar Dolar İhracat Hedefine Odaklanıyor

Türkiye'nin mobilya sektöründeki önemli etkinliklerden biri olan İstanbul Uluslararası Mobilya Fuarı için geri sayım başladı. 1000'den fazla firma ve 3000 markanın katılacağı fuar, 160 bin sektör profesyoneli ve alıcının kayıt yaptırdığı büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, açıklamasında, "Her yıl dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere sektördeki yenilikleri sunuyoruz ve aynı zamanda üreticilerimize yeni iş birlikleri için zemin hazırlıyoruz" dedi.

Avrupa'nın en büyük sektörel etkinliklerinden biri olarak kabul edilen İstanbul Uluslararası Mobilya Fuarı (IIFF2024) için hazırlıklar hızla devam ediyor. Türk mobilya sektörünün yıllık üretim hacmi 12 milyar dolara, ihracatı ise 5 milyar dolara yaklaşmış durumda. Bu sektörün dünya çapında tanıtımını ve pazarlamasını destekleyen fuara, 1000'den fazla firma ve 3000'den fazla marka katılım sağlayacak. Türk mobilya üreticileri, fuarda yeni ürün ve tasarımlarıyla dikkat çekerken, Malezya, Hindistan, Almanya, Azerbaycan, Lübnan, Mısır, Yunanistan, Rusya ve Amerika'dan birçok firma milli ve bireysel katılımla yer alacak.

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) desteğiyle, Tüyap Fuarcılık ve MOS Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenecek olan fuar, 23-28 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Fuarın toplamda 200 bin sektör profesyoneli tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor, bunun 30 bini ise yabancı ziyaretçilerden oluşacak.


160 Bin Ziyaretçi Kaydı Alındı, İhracat Hedefi 12 Milyar Dolar

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, Türkiye mobilya sektörünün kilit etkinliği olan İstanbul Uluslararası Mobilya Fuarı'nı en güçlü buluşma olarak nitelendirerek, "Bu organizasyon, yıllardır sektörümüzün odak noktasıdır. Her yıl dünya çapından gelen ziyaretçilere sektördeki son yenilikleri sunmanın yanı sıra, üreticilerimize yeni iş birlikleri için önemli bir platform sağlıyor. Fuarımızın verimli geçmesi, üreticilerimizin tüm yıl boyunca sürecek anlaşmalar yapmalarına ve ihracatımıza doğrudan katkı sağlamalarına olanak tanıyor. Türk tasarımı ve ürün kalitesi giderek yükseliyor, bu nedenle 2024 organizasyonumuzdan büyük verim bekliyoruz" dedi.

Ahmet Güleç, İstanbul Uluslararası Mobilya Fuarı'nın titiz bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, şu anda 160 bin ziyaretçi kaydı aldıklarını ifade etti. "Fuarın başlamasına iki ay var ve şimdiden yerli ve yabancı 160 bin alıcı kayıt yaptırdı. Hedefimiz olan 200 bin ziyaretçi sayısını aşmayı umuyoruz" şeklinde konuşan Güleç, fuarın Avrupa ve Amerika'dan birçok iş insanını ağırlayacağını ve Avrupa Mobilya Sanayii Konfederasyonu-EFIC Yönetim Kurulu üyelerinin de katılacağını belirtti.

Ahmet Güleç, Türk mobilya sektörünün dünya genelinde en önemli üreticisi ve ihracatçısı olma hedefini vurgulayarak, "Bugün, dünyanın 200 ülkesinde evleri Türk mobilyaları süslüyor. Hedefimiz, mevcut pazarlarda Türk mobilya tasarımı ve kalitesinin benimsenmesini sağlayarak dünya genelinde en büyük 5 üretici arasına girmek. Özellikle 2028 vizyonu için Bakanlık ile iş birliği içinde yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Sektörümüz, bilgi, donanım ve motivasyon açısından 2028 yılı için belirlediğimiz 12 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştirecek güce sahip" şeklinde konuştu.

İstanbul Uluslararası Mobilya Fuarı, 26 salonun tamamını kapsayacak şekilde İstanbul Fuar Merkezi ve Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Modern-Modüler, Yatak-Baza, Bahçe Mobilyaları, Ofis-Okul Mobilyaları ve Aksesuar ürünleri İstanbul Fuar Merkezi'nde sergilenecekken, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde Modern-Modüler Mobilyalar, Lüks Mobilyalar, Çocuk Genç Odası ürünleri yer alacak.

Önceki Haber Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri Sektörü, Afrika pazarındaki büyümesini sürdürüyor.
Sonraki Haber TurkishExporter, Fas'ta Mobilya Üreticilerine Yepyeni İhracat Kapıları Açıyor!
Benzer Haberler