Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nda Rekor Ziyaretçi Sayısı

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nda Rekor Ziyaretçi Sayısı

İstanbul, Türkiye'nin mobilya sektöründeki en önemli etkinliklerinden birini ağırlayarak üçüncü kez Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'na (IIFF 2024) ev sahipliğinde bulundu. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuar, 144 bin 196 ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir başarı elde etti.

Fuar, 1000'e yakın firma ve 3000'den fazla markanın katılımıyla gerçekleşti. Toplam 260 bin metrekarelik alanda düzenlenen etkinlik, Türk mobilya sektörünün küresel çapta bir oyuncu olma yolundaki hedeflerine önemli katkılarda bulunmak için oldukça önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. TÜYAP Fuarcılık Yapım AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, MOS Fuarcılık ve Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) iş birliğiyle düzenlenen organizasyonun, Türkiye'nin mobilya sektöründe üretim ve ihracat hedeflerine ulaşmada kilit bir rol oynadığını belirtti. Fuara, 152 ülkeden gelen katılımcıların yoğun ilgisi gözlendi. ABD, Almanya, İngiltere, Fransa ve Belçika başta olmak üzere dünya genelinden gelen 25 bin 364 yabancı ziyaretçi, Türk mobilya sektöründeki firmalarla yeni iş birliklerine imza attı.

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, Türk mobilya sektörünün gösterdiği başarıyı vurgulayarak, 2022 ve 2023 yıllarında 5 milyar dolara yaklaşan ihracatın sektörü dünya genelinde 7. sıraya taşıdığını vurguladı. Güleç, Türk mobilyasının dünya genelinde 200 ülkede bulunduğunu ve 45 binden fazla mobilya üreticisinin 20 bininin ihracatçı olduğunu ifade ederek, sektörün istihdamdaki önemini dile getirdi. Güleç ayrıca, IIFF Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nın Türkiye'nin mobilya üretim ve ihracat gücünü desteklemekte önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, gelecekteki hedeflere ulaşmak için tüm paydaşlarla iş birliğine devam edeceklerini belirtti.

Önceki Haber Çukurova Mobilya Kent Projesi ile Mersin Mobilya Sektörü Canlılık Kazanıyor: 10 Bin Kişilik İstihdam Hedefi
Sonraki Haber Çilek Mobilya, Kutup İncebay'ı CIS Bölgesi'nden Sorumlu İhracat Genel Müdür Yardımcısı olarak Atadı
Benzer Haberler