Türk Mobilya ve Kağıt Sektörü Avrupa'da Boy Gösteriyor

Türk Mobilya ve Kağıt Sektörü Avrupa'da Boy Gösteriyor

Türk mobilya ve kağıt sektörü, Avrupa pazarında daha fazla yer edinmek için harekete geçiyor. İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Almanya’nın Nürnberg şehrinde düzenlenecek FachPack ve Fransa’nın Paris şehrinde gerçekleştirilecek All4Pack fuarlarında bulunacak. Bu fuarlar, Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle organize ediliyor ve sektörün yenilikçi ve kaliteli yapısını dünya sahnesine çıkarma fırsatı sağlıyor.

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörünün dünya ticaretinde daha fazla söz sahibi olabilmesi için çalışmalarını hızlandıran İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Avrupa’daki bu önemli fuarlara milli katılım sağlayarak Türk ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirecek.

24-26 Eylül 2024 tarihleri arasında Almanya’nın Nürnberg şehrinde gerçekleşecek FachPack fuarında Türkiye, 24 firma ile 573 m2 alanda temsil edilecek. 4-7 Kasım 2024 tarihleri arasında ise Paris’te düzenlenecek All4Pack fuarında Türkiye, 944 m2 alanda 39 firma ile yer alacak. Her iki fuar da ambalaj, lojistik ve proses sektörlerinde yenilikleri sergilemek için önemli platformlar olarak dikkat çekiyor.

İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Alican Duran, dünya fuarlarında yer almanın, en yeni teknoloji ve trendleri görmek ve deneyimlemek açısından önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Duran, bu fuarlara katılımın, Türkiye’nin mevcut pazarlarındaki payını artırma ve üretim gücünü dünyaya gösterme açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

Birlik, ihracat rakamlarını artırmayı hedefliyor ve bu doğrultuda uluslararası fuarlara katılım sağlayarak Türk mobilya ve kağıt sektörünün ulaştığı kaliteyi sergilemeyi amaçlıyor. Geçtiğimiz yıl 2,77 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren kağıt ve karton ürünleri sektörü, bu yılın ilk 7 ayında ise 1,67 milyar dolar ihracata ulaşarak geçen yıla göre yüzde 2,98 oranında bir artış gösterdi. Yıl sonuna kadar bu ivmeyi sürdürmek ve Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sağlamak için fuarlara yoğun katılım planlanıyor. Fuarların, sektörün ihracat rakamlarını daha da yukarıya taşıma potansiyeline sahip olduğuna dikkatleri çeken Duran, bu tür organizasyonların, yenilikçi ürün ve çözümleri sergilemek için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Önceki Haber Mobilya Tasarım Yarışması İçin Geri Sayım: Son Başvuru 19 Ağustos
Sonraki Haber Mobilya Sektöründe Hammadde Krizi ve Etkileri: Zorluklar ve Çözüm Arayışları
Benzer Haberler