Türk Cumhuriyetlerinden Gelen Mobilya Heyeti, İnegöl'de İkili İş Görüşmelerine Katıldı

Türk Cumhuriyetlerinden Gelen Mobilya Heyeti, İnegöl'de İkili İş Görüşmelerine Katıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesi, Türk cumhuriyetlerinden gelen önemli bir heyeti ağırlıyor. Özbekistan, Kazakistan ve Tacikistan'dan gelen 13 mobilya üreticisi, İnegöl'deki mobilya firmalarıyla toptan alım için ikili iş görüşmelerini gerçekleştiriyor. Heyet, Oylat Kaplıcaları'ndaki bir otelde düzenlenen bu etkinlik kapsamında gerçekleştirdikleri ikili görüşmelerinin yanı sıra, anlaştıkları firmaların fabrika ve mağazalarını ziyaret ediyorlar.

İnegöl'deki organizasyonu değerlendiren bir mobilya firması temsilcisi, "Bu organizasyon işi çok iyi. Benim çok hoşuma gitti. Görüşmelerimiz, tanışmalarımız iyi oldu. Fabrikaları geziyoruz. İki gün boyunca yoğun görüşmeler oldu, yarın ve sonraki gün fabrika ve mağaza ziyaretleri olacak. Bu organizasyonu çok beğendik." şeklinde memnuniyetlerini ifade etti.

Özbekistan'da faaliyet gösteren bir diğer mobilya şirketi yetkilisi ise şunları söylüyor: "Eskiden Özbekistan'da, pandemiden önce Çin malları evlerde yaygın olarak kullanılıyordu. Ancak pandemi sonrası Çin'in kapalı olması nedeniyle toptan mobilya alıcıları Türkiye'ye yöneldi. Biz Özbekistanlılar olarak İnegöl'ü pandemiden sonra keşfettik. İnegöl denilince akla mobilya geliyor. Çin'den sonra alımları buraya taşıdık."

Farhod Salıev adlı bir mobilya alıcısı ise Türk mobilyasının Çin ve Rusya'da üretilenlere göre daha kaliteli olduğunu vurguluyor. Salıev, Kovid-19 salgını nedeniyle Çin'in kapatılmasıyla toptan mobilya alıcılarının Türkiye'ye yönlendiğini belirterek, "Özbekistan'da Türk mobilyası satan mağazalar sayılamayacak kadar çok. İnegöl'e fuara geldikten sonra Türk mobilyasını Taşkent'te satmaya başladık. Türk mobilyasını tercih etme sebebimiz kalite ve görüntü. Özbekistanlılar Türk mobilyasını tercih ediyor. Türk mobilyası satan firmalar çoğaldı, Çin mobilya mağazaları azaldı." şeklinde konuşuyor.

Önceki Haber Freni Tutmayan Otomobil Mobilya Atölyesine Girdi: Sarıyer'de Meydana Gelen Kazada Hafif Yaralı Var
Sonraki Haber Van Tuşba'da Mobilya Mağazasında Meydana Gelen Yangın Panik Yarattı
Benzer Haberler