Sektörde İhracat Hedefi Büyüyor

Sektörde İhracat Hedefi Büyüyor

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yılın ilk beş ayında 3,2 milyar dolara kadar ulaştı. İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan, yapmış olduğu açıklamada "Önümüze koyduğumuz 8 milyar dolarlık ihracat hedefi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Mayıs ayında yakaladığımız 740 milyon dolarlık rakam da bunun bir göstergesi" şeklinde değerlendirmelere yer verdi.

Mayıs Ayı İhracat Verileri

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin yaptığı açıklamaya göre, sektör nisanda 585 milyon dolar ihracat gerçekleştirirken, bu rakam mayıs ayında 740 milyon dolara kadar çıktı. 2023'ün mayıs ayına göre ihracatını 11 milyon dolar artıran sektör, yılın ilk beş ayında toplam 3,2 milyar dolar ihracat yapmış oldu.

En Fazla İhracat Yapılan Ülkeler

İhracat verilerinde ilk sırada 455 milyon dolarla Irak yer alırken, onu 168 milyon dolar ile Birleşik Krallık takip etti. Üçüncü sırada ise 156 milyon dolarlık ihracatla ABD yer alıyor. ABD'yi sırasıyla Almanya, Fas, İran, Fransa, Libya ve Gürcistan izledi. İhracat payının en çok arttığı ülke ise yüzde 35,25 ile ABD oldu.

Başkan Erkan Özkan'ın Değerlendirmesi

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan, ihracat hedeflerine ulaşmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını da belirtti. Özkan, "Mayıs ayında yakaladığımız 740 milyon dolarlık rakam, hedefimize ulaşma yolunda önemli bir gösterge" dedi. Bayram ve resmi tatillerin ihracatı sekteye uğrattığını belirten Özkan, Kurban Bayramı tatilinde de aynı sorunla karşılaşacaklarını dile getirdi.

Yılın Geri Kalanına İlişkin Hedefler

Erkan Özkan, yılın geri kalanında herhangi bir kayıp yaşamadan ilerlemeyi hedeflediklerini vurgulayarak, "Şartlar zorlu ancak biz de vites artırarak hedefimize ulaşma gayreti içerisindeyiz. Şu anda tüm üretici ve ihracatçılarımızın çalışmalarından memnunuz. Herkes taşın altına elini koymuş durumda. Bir yandan üretiyor, bir yandan fuarlar aracılığıyla yerli üretimi pazarlıyoruz. Yakaladığımız bu başarılı rakamın rehavetine kapılmadan yılın geri kalanını da verimli bir şekilde tamamlamayı istiyoruz." dedi.

Önceki Haber Rani Mobilya'dan Dev Yatırım: Mustafakemalpaşa'da Yeni Fabrika İnşaatı Başladı
Sonraki Haber Biga Mobilya Üreticileri Uluslararası Fuarlarla Dünya Sahnesinde
Benzer Haberler