Samsun'da Kadın İstihdamını Artırmayı Hedefleyen Mobilya Projesi Tamamlandı

Samsun'da Kadın İstihdamını Artırmayı Hedefleyen Mobilya Projesi Tamamlandı

Samsun’da, mobilya sektöründe kadınların istihdamını artırmak amacıyla başlatılan "Gelecek İçin Tasarım Projesi" başarıyla sona erdirilmiş. Proje, Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİD), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Samsun Engelli Kadınlar Derneği işbirliğiyle hayata geçirildi. 

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında yürütülen ve 12 ay süren proje boyunca, 30 kadın ve 16 erkek olmak üzere toplam 46 genç, bilgisayar destekli mobilya tasarımı, AR-GE, mobilya döşeme dikişi, tekstil baskı ve desen tasarımı gibi alanlarda eğitim aldı. Ayrıca, proje kapsamında mobilya sektöründeki 55 firma temsilcisine toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi verildi.

Yaklaşık 1.000 saat süren eğitimler sonucunda, kursiyerlerin yüzde 20’si mobilya imalat firmalarında iş bulma imkânı elde edebilecek. MOBİD Başkanı Özgür Uyanık, projenin tamamlanması nedeniyle düzenlenen toplantıda, proje kapsamında 550 lise ve üniversite öğrencisiyle kariyer planlaması, geleceğin meslekleri ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında toplantılar yapıldığını dile getirdi.

Proje dahilinde kullanılan 15 bilgisayar ve 3D yazıcı, mesleki eğitimlerin ardından OMÜ’ye devredilerek üniversite bünyesinde bir tasarım laboratuvarı kuruldu. Projeyi başarıyla tamamlayan 15 genç ve 5 firma temsilcisi, İstanbul’da düzenlenen mobilya tasarım fuarını da ziyaret etti.

Toplantıya Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, proje danışmanları, akademisyenler ve kursiyerler katıldı. Proje, gençlere istihdam fırsatları sunarak hem sektör hem de kurumlar arası işbirliğinin güçlenmesine katkı sağladı.

Önceki Haber Türkiye Mobilya Tasarımında Yeni Bir Döneme Hazır
Sonraki Haber Giresunlu Mobilya Tasarım Öğrencisi Türkiye Birincisi Oldu
Benzer Haberler