Ofislerde Değişim: Metal Dolaplardan Çevik Ofislere

Ofislerde Değişim: Metal Dolaplardan Çevik Ofislere

Furnishing and Design İstanbul Fuarı kapsamında düzenlenen FDI Talks'ta, "Dönüşen Çalışma Alanları: Yeni Nesil Bir Ofisin Tasarım Hikayesi" başlıklı oturum gerçekleştirildi. Oturumda konuşan Tuna Ofis Mobilyaları Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Tuna Gülsoy, ofis tasarımlarındaki dönüşümden bahsederek, “Eskiden ergonomi sadece koltuklar için önemliydi, ancak artık masa gruplarında da ergonomiyi, sağlıklı kullanım ve oturma düzenini konuşuyoruz” şeklinde konuştu.

Tuna Ofis Mobilyaları, MOSFED'in desteğiyle 19-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Furnishing and Design İstanbul Fuarı'na sponsor olarak katıldı. Fuarda gerçekleştirilen "Dönüşen Çalışma Alanları" paneline ev sahipliği yapan marka, ofis mobilyalarının tasarım sürecini ve gelecekteki trendleri sektörün öncü isimleriyle tartıştı. Moderatörlüğünü iç mimar Cem Cemal Çobanoğlu'nun yaptığı panelde, Tuna Ofis’in tasarım yolculuğu ve yenilikçi projeleri konu alındı.

Ofislerde Çeviklik ve Ergonominin Yükselişi

Tuna Ofis Mobilyaları Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Tuna Gülsoy, geçmişte ofislerin daha kapalı ve basit yapıda olduğunu, metal dolaplar ve formika masalarla donatıldığını ifade etti. Zamanla açık ofislere geçiş yapıldığını ve bu sayede hem çalışanlar arasında iletişim ve verimliliğin arttığını, hem de tasarruf sağlandığını vurguladı. Gelişen teknoloji ve değişen trendlerle birlikte çevik ofis sistemlerinin ortaya çıktığını belirten Gülsoy, pandemiyle beraber hibrit çalışmanın yaygınlaştığını, bunun da ofislerin çok daha esnek ve konforlu hale gelmesini sağladığını ifade etti. Gülsoy, "Artık masalarda fonksiyonellik ve hareketli tasarımlar ön planda" diyerek ofis mobilyalarının da bu dönüşümden etkilendiğini belirtti.

Ziyaretçilere Deneyim Fırsatı

Tuna Ofis, FDI Lounge alanında ziyaretçilerin hem dinlenebilecekleri hem de çalışabilecekleri bir ortam sunarak ürünlerini deneyimleme imkanı sundu. Panelde Ayşe Tuna Gülsoy’un yanı sıra, yüksek mimar ve I-AM Kurucu Ortağı Emre Kuzlu ile GOA Design Factory Tasarım Başkanı Ozan Sinan Tığlıoğlu da yer aldı.

Yeni Ürünler Sergilendi

Tuna Ofis Mobilyaları, fuarın Design Circle alanında Bushido ve Nar Çalışma Masası, Lounge alanında ise Lea Bar, Lea Tabure ve Simplex 3D Çalışma Koltuğu gibi çeşitli ürünlerini sergileyerek büyük ilgi gördü.

Önceki Haber Türkiye’de mobilya sektöründe daralma yaşanıyor
Sonraki Haber Türkiye Mobilya Tasarımında Yeni Bir Döneme Hazır
Benzer Haberler