Mobilya Tasarım Yarışması İçin Geri Sayım: Son Başvuru 19 Ağustos

Mobilya Tasarım Yarışması İçin Geri Sayım: Son Başvuru 19 Ağustos

Genç tasarımcıların yeteneklerini sergilemeleri ve Türk tasarımlarını dünyaya tanıtmak amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ezber Bozan Tasarım Yarışması için başvurular hala devam ediyor. Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen yarışma, öğrenci ve profesyonel kategorilerinde gerçekleştirilecek. Yarışmaya başvuru için son tarih 19 Ağustos 2024 olarak düzenlendi.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle, mobilya sektörünün 2024'ün ilk 7 ayında Türkiye genelinde 2,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ifade etti. Gürle, bu başarıyı daha da artırmak için tasarım yarışmalarının büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, başvuru tarihini 19 Ağustos’a uzattıklarını duyurdu.

Yarışmanın bu yılki teması "mobilyaşam" olarak belirlenmiş olup, çevresel ve kullanıcı dostu, inovatif ürünlerin tasarlanması amaçlanıyor. Yarışmada öğrenci kategorisinde ilk 3'e girenlere sırasıyla 80 bin TL, 60 bin TL ve 40 bin TL ödül verilecek. Profesyonel kategoride ise 125 bin TL, 100 bin TL ve 75 bin TL ödüller sunulacak. Ayrıca başarılı tasarımcılara yurtdışı fuar katılımı, yurtdışı eğitim bursu ve özel ödüller de verilecek.

Önceki Haber Fuar Dekorları İhtiyaç Sahibi Okullara Oyun Alanı Olacak
Sonraki Haber Türk Mobilya ve Kağıt Sektörü Avrupa'da Boy Gösteriyor
Benzer Haberler