Mobilya Sektöründe Sürdürülebilirlik Hamlesi: Geleceğe Yatırım

Mobilya Sektöründe Sürdürülebilirlik Hamlesi: Geleceğe Yatırım

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, çevre odaklı çözümlerle mobilya sektörünü dönüştürdüklerini dile getirdi. Güleç, sektörde sürdürülebilirlik odaklı bir eylem planı hazırlandığını ve geri kazanılmış malzemelerin kullanımından yenilenebilir enerjiye kadar birçok konuda önemli adımlar atıldığını söyledi.

Sürdürülebilirlik Eylem Planı Hazırlandı

Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Ahmet Güleç, mobilya, kâğıt ve orman ürünleri sektörleri için ortak bir sürdürülebilirlik eylem planı oluşturduklarını bildirdi. Bu plan, yeşil dönüşüme uygun malzeme tedarikini, döngüsel ekonomi ilkelerinin benimsenmesini ve eko-tasarım modellerinin uygulanmasını amaçlıyor.

Çevre Dostu Çözümler Kaçınılmaz

Güleç, çevre dostu çözümlerin artık kaçınılmaz bir gerçek olduğunu dikkat çekerek, "Dünyamızın geleceğini düşünmek zorundayız. Artık ülkeler sadece ürünlerin niteliğiyle değil, sürdürülebilirliğiyle de rekabet ediyorlar. Biz de mobilya sektörü olarak çevreci çözümler geliştirmeye özen gösteriyoruz" dedi.

Sürdürülebilirlik İçin Atılacak Adımlar

MOSFED Başkanı, mobilya sektöründe sürdürülebilirlik için yapılabilecekleri şu şekilde sıraladı:

- Geri kazanılmış ahşap, bambu ve diğer yenilenebilir malzemelerin kullanımı.

- Dayanıklılığa ve uzun ömürlülüğe öncelik veren tasarımların benimsenmesi.

-Eko-tasarım modeline geçilmesi ve döngüsel ekonomi uygulamalarının yaygınlaştırılması.

- Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı.

- Atık su yönetimi.

- Kereste ve diğer orman kaynaklarına yönelik sürdürülebilir ahşap tedariki ve sorumlu ormancılık uygulamalarının geliştirilmesi.

Dayanıklılık ve Uzun Ömürlülük Ön Planda

Güleç, sürdürülebilirlik eylem planının önemine vurgu yaparak, "Gelecek süreçte şirketler, dayanıklılık ve uzun ömürlülüğe öncelik veren tasarımları benimsemeli. Bununla birlikte mobilya atıkları azaltılmalı" ifadelerine yer verdi. Mobilya sektöründe çevreye duyarlı, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlerle geleceğe yatırım yapmanın önemine dikkat çekti.

Önceki Haber Akbank'tan İleri Dönüşüm Hamlesi: Ofis Mobilyalarından Okullara Destek
Sonraki Haber Mobilya Sektörü İhracatta Gücüne Güç Katıyor
Benzer Haberler