Mobilya Sektörü 2024'e Hızlı Bir Başlangıç Yaptı: İhracatta Rekor, Hedefte 5 Milyar Dolar!

Mobilya Sektörü 2024'e Hızlı Bir Başlangıç Yaptı: İhracatta Rekor, Hedefte 5 Milyar Dolar!

Mobilya sektörünün, 2024'e hızlı bir giriş yaparak önemli başarılar elde ettiği görülüyor. Modoko'nun Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan, sektörün 200 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla dikkat çektiğini belirtti. Çalışkan, özellikle Irak, Almanya, ABD, Fransa ve Romanya'ya yapılan ihracatın sektörün başarısını gösterdiğinin altını çizdi.

2023 yılında 4,6 milyar dolarlık bir ihracatla kapanan mobilya sektörü, 2024 için belirlediği minimum 5 milyar dolarlık ihracat hedefine hızla ilerliyor. Sektör, yılın ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,8'lik bir artışla 706,2 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi.

Modoko'nun Yönetim Kurulu Başkanı Çalışkan, şubat ayında yüzde 11,56'lık bir ihracat artışıyla 366,1 milyon dolarlık bir başarı elde edildiğini söyledi. İhracatta öne çıkan ülkeler arasında Irak, Almanya, ABD, Fransa ve Romanya'nın olduğunu belirten Çalışkan, özellikle Irak'ta yüzde 58,77 ve ABD'de yüzde 23,56'lık büyümenin dikkat çekici olduğunu ifade etti.

Çalışkan ayrıca, sektördeki yatırımların artan maliyetlerle karşı karşıya olduğunu ve üreticilerin "bekle, gör, ona göre hareket geç" stratejisini benimsediklerini belirtti. Mobilya sektöründeki ölçek sorununa da dikkat çeken Çalışkan, sektöre girişin belli standartlara bağlanması, haksız rekabetin önlenmesi ve verimliliğin arttırılması için organizasyonel önlemler alınması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, sektördeki oyuncuların bir araya gelerek ortak projeler üretmeleri ve sektör sorunlarına çözüm bulmaları gerektiğini vurgulayan Çalışkan, sektörel bazda organize sanayi bölgeleri ve sektörel AVM'lerin kurulması gerektiği gibi ileriye dönük fikirlerini aktardı.

Önceki Haber Düğün Sezonuyla Birlikte Mobilya Fiyatları Tavan Yaptı: Bir Yılda Yüzde 50 Artış!
Sonraki Haber Elektrikli Eşya ve Mobilya Sektöründe Patlama: Perakende Satışları Ocak Ayında Yüzde 2,6 Arttı!
Benzer Haberler