Mobilya Sektör Zirvesi Sakarya'da Gerçekleşti

Mobilya Sektör Zirvesi Sakarya'da Gerçekleşti

Sapanca’da düzenlenen Mobilya Sektör Zirvesi ve Arama Konferansı, açılış töreniyle başladı. Etkinlik, Mobilya ve Yatak Sanayicileri Derneği (MOYSAD), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve İstanbul Arel Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirildi. Açılışa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da katılım sağladı.

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, açılış konuşmasında Türkiye’nin mobilya ihracatının 2003 yılında 456 milyon dolardan, 2022'de 4,5 milyar dolara çıkarak önemli bir başarıya imza attığına dikkat çekti. Mobilya sektörü, dünya pazarlarında yerini sağlamlaştırarak Türkiye'yi en çok ihracat yapan ilk 10 ülke arasına soktu. Kılıçkaya, Ticaret Bakanlığı'nın ihracatın her aşamasında sektörün yanında olduğunu ve 2023 yılında 22 binden fazla ihracatçıya 9,2 milyar liralık destek sağladıklarını vurguladı.

MOYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan ise, sektörde 10 milyar doları aşan bir pazar büyüklüğüne ulaşıldığını ve daha fazla firmanın ilk 500 ve ikinci 500 listelerinde yer alması gerektiğini dile getirdi. Kurumsallaşmanın önemine de dikkat çeken Doğan, sektörde halka açık şirket sayısının artırılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Ahmet Güleç, Türkiye'de 45 binin üzerinde mobilya firmasının bulunduğunu ve mobilya sektörünün imalat sanayindeki payının yüzde 19,7 olduğunu belirtti. Güleç, Türkiye’nin dünya mobilya sıralamasında 7. sıraya yükselmesinin dikkat çekici olduğunu ve sektörün ihracatla büyümeye devam ettiğini söyledi.

Önceki Haber Giresunlu Mobilya Tasarım Öğrencisi Türkiye Birincisi Oldu
Sonraki Haber Başkan Sarıkaya: 'Türkiye'nin En Büyük Mobilya Fabrikalarının Yarısından Fazlası Kayseri'de'
Benzer Haberler