MERCEK'ten 'Mobilya İmalat ve Montaj Kursu'

MERCEK'ten 'Mobilya İmalat ve Montaj Kursu'

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Tırmıl Mercek Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi'nde düzenlediği ‘Mobilya İmalatı ve Montaj Eğitimi' ile kursiyerlere pratik beceriler kazandırarak, iş dünyasına güçlü bir başlangıç fırsatı elde etmelerine imkan sağlıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sunduğu eğitim programları ile istihdamı desteklemeye devam ederken, kurslar aracılığıyla vatandaşlara yeni iş fırsatları açıyor. Tırmıl Mercek Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 'Mobilya İmalatı ve Montaj Eğitimi' ile katılımcılara, aldıkları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika ile iş hayatında avantajlar sağlanıyor.

Mercek Mesleki Eğitim Merkezi Koordinatörü Gül Kadem Maya, kursun içeriğine dair bilgi vererek, "Yaklaşık 2,5 aylık süren bu kursta, tasarım, el işçiliği, imalat ve montaj konularında teorik ve uygulamalı eğitimler düzenliyoruz. Kursa özellikle kadınların gösterdiği yoğun ilgi, mobilya sektöründe kadınların da başarılı olabileceğini gösteriyor. Kadın katılımcıların emeği, el becerisi ve düzenliliği sektöre önemli bir katkı sağlıyor" dedi.

Maya, katılımın oldukça yoğun olduğunu ve özellikle kadın kursiyerlerin kursun memnuniyetinin yüksek düzeyde paylaştığını belirterek, "İlk kez düzenlediğimiz bu kursa olan ilgi ve devamlılık bizi mutlu ediyor. Kursiyerler, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak iş hayatına hızla atılmak istiyorlar. Mezun olan katılımcılara MEB onaylı sertifikalarını vererek, istihdam konusunda destek olmayı planlıyoruz. Kurslarımız hakkında daha fazla bilgi almak isteyen vatandaşlarımız mercek.mersin.bel.tr adresinden detaylara ulaşabilirler" şeklinde konuştu.

Eğitmen Hava Baş, eğitimin içeriğine dair detaylar paylaşarak, "Şu an minifix montajı gibi konulara odaklanıyoruz ve ilerleyen dönemlerde daha büyük projelere yöneleceğiz. Aktif olarak 7 kadın ve 2 erkek kursiyerimiz bulunmaktadır" sözleriyle geleceğe dair planlarından da bahsetmiş oldu.

Kursiyerlerden İnci Demirkaya, iş olanakları arayışında olduğu için kursa katıldığını belirterek, "İç mekân tasarımı alanında uzmanlaşmak istediğim için bu kursa başvurdum. Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği bu kurs, benim için büyük bir fırsat oldu. Şu an çok memnunum ve hızla ilerliyoruz" dedi.

Önceki Haber Bursa'nın mobilya üssünde konkordato patlaması! İnegöl'de faaliyet gösteren 2 mobilya firmasına mahkemeden yeni kararlar!
Sonraki Haber İzmir Mobilya Fuarı Başladı!
Benzer Haberler