KAYSO Başkanı Büyüksimitci: 'Kayserili Sanayicilerimiz 140'tan Fazla Ülkeye Mobilya İhraç Ediyor'

KAYSO Başkanı Büyüksimitci: 'Kayserili Sanayicilerimiz 140'tan Fazla Ülkeye Mobilya İhraç Ediyor'

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kumsmall Mobilya Fuarı açılışında yaptığı konuşmada Kayseri’nin mobilya üretiminde Türkiye’de lider konumda olduğunu vurguladı. Büyüksimitci, "Mobilya üretiminde ülke genelinde birinci sıradayız. İhracat açısından ise İstanbul ve Bursa'nın ardından üçüncü sıradayız. Kayserili sanayicilerimiz 140'tan fazla ülkeye mobilya ihraç ediyor. Geçtiğimiz yıl şehir olarak 825 milyon dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştirdik. Diğer şehirler üzerinden yapılan ihracatları da dikkate alırsak, Kayseri'nin toplam mobilya ihracatı 1 milyar doların üzerine çıkıyor. Ayrıca, Kayseri'nin toplam ihracatının yüzde 51'ini Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştiriyoruz,” dedi.

Daha Fazla Rekabet Gücü ve Yeni Trendlerle İleriye Doğru

Büyüksimitci, Kayseri’nin uluslararası alanda rekabetçi bir şehir olduğunun altını çizerek, "Bu başarı bizim için yeterli değil. Daha fazla ihracat yapmak için tüm üretici ve ticaret erbaplarımız sonuna kadar çalışıyor. Özellikle akıllı ve çevre dostu mobilyalar, fonksiyonel tasarımlar ile dünya pazarında daha güçlü bir yer edinmeyi hedefliyoruz. Bu alanda hem kapasitemiz hem de kabiliyetimiz var. Küresel pazardaki rekabet gücümüzü artırmayı sürdüreceğiz," ifadelerine yer verdi.

Kayseri E-Ticarette Hızla Yükseliyor

E-ticaret konusuna da değinen Büyüksimitci, Kayseri'nin bu alanda önemli adımlar attığını belirtti. "E-Ticaret Bilgi Platformu’nun uyum endeksi raporuna göre, Kayseri, İstanbul’dan sonra en yüksek e-ticaret uyumuna sahip ikinci şehir oldu. 2023 yılı itibarıyla şehrimizde e-ticaret yapan firma sayısı 9 bin 632'ye ulaştı. Ayrıca, en fazla kargo gönderimi yapan iller arasında altıncı sıradayız. Ancak, dünya e-ticaret hacminden daha fazla pay alabilmek için daha çok çalışmamız gerekiyor. 2026 yılına kadar dünya genelinde e-ticaret hacminin 5 trilyon dolara ulaşacağı öngörülüyor. Kayseri olarak bu alanda daha fazla gayret gösterirsek, şehrimizi daha iyi bir konuma taşıyabiliriz," dedi.

Önceki Haber Ticaret Bakan Yardımcısı Ağar, Kayseri Mobilya Fuarı'nda Konuştu: Türkiye'nin Mobilya İhracatında Büyük Başarı
Sonraki Haber Başkan Tugay'dan mobilya sektörüne destek sözü: İzmir'de büyük bir atılım hedefleniyor
Benzer Haberler