Kaleseramik Yeniliklere Devam Ediyor

Kaleseramik Yeniliklere Devam Ediyor

Kaleseramik, 1975 yılında Türkiye'nin yapı sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kurdu ve şimdi Avrupa Seramik Topluluğu’na (ECerS) katılan ilk ve tek Türk laboratuvarı olma unvanına sahip oldu. Bu sayede, Kaleseramik Ar-Ge Merkezi, Avrupa'daki genç araştırmacılara, AB Hibe Projeleri için laboratuvar hizmeti isteyen birimlere ve Avrupa Seramik Araştırma Grupları ile iş birliklerine kapılarını açıyor.

Sektördeki Öncü Rolü

Kaleseramik, güçlü Ar-Ge çalışmaları ile sektördeki öncü rolünü devam ettiriyor. Şirket, 130'dan fazla araştırma ekibi, laboratuvar, teknoloji merkezi ve üniversitenin bulunduğu Avrupa Seramik Topluluğu laboratuvar rehberine katıldı. Bu rehber, seramik alanında araştırma, test veya analiz yapmak isteyen profesyoneller için önemli bir kaynak sağlıyor.

Kaleseramik Ar-Ge Merkezi'nin Çalışmaları

Kaleseramik Ar-Ge Merkezi, sürdürülebilirlik ve yenilikçilik odaklı projeler yürütüyor. Atıkların önlenmesi, malzeme ve süreç iyileştirmeleri ve inovatif ürünlerin tasarımı gibi konularda çalışmalar gerçekleştiriyor. Laboratuvarlar, ham madde, malzeme, su/atık su ve nihai ürünlerin fiziksel, mineralojik ve kimyasal analizlerini gerçekleştiriyor.

2023 Yılındaki Gelişmeler

2023 yılında Kaleseramik laboratuvarlarında 36.268 test/analiz yapıldı ve dış müşterilerden 0,87 milyon TL kadar bir gelir elde edildi. Laboratuvar altyapısı, yeni cihazlarla güçlendirildi ve analiz teslim süresi 0,83 güne indirildi. Ayrıca, 600 farklı test/analiz metoduyla hizmet verilmeye devam ediyor.

Belgelendirme ve Akreditasyon

Kaleseramik laboratuvarı, 2019’dan beri TÜRKAK tarafından belgelendirilmiş olup, TS EN ISO 17025 Laboratuvar Yeterlilik Belgesi için kapsam genişletme başvuruları da yapıldı. Yeni eklenen testler arasında lazer metodu ile tane boyu analizi, XRD ile kalitatif ve kantitatif mineral analizi, %C ve %S tayini ve seramik sağlık gereçleri nihai ürün testleri bulunuyor. Kaleseramik, yenilikçi ve sürdürülebilir projeleriyle sektördeki liderliğini sürdürmeye devam ediyor.

Önceki Haber Çilek Mobilya’nın Yenilikçi Tasarımları Good Design'dan Çifte Ödülle Taçlandı
Sonraki Haber Buharlı Temizlik Makineleri: Teknolojinin Hijyen Tutkunlarına Son Hediyesi
Benzer Haberler