İnegöl, Mobilya Fuarı ile Bir Kez Daha Yükselişte!

İnegöl, Mobilya Fuarı ile Bir Kez Daha Yükselişte!

İnegöl Mobilya Fuarı'nın sona ermesiyle birlikte İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, mobilya sektörünün başarılı organizasyonu için teşekkürlerini ileten Başkan Taban, 2023 ekonomi verilerine dayanarak mobilya sektörünün pozitif ivmesinin sürdüğüne dikkat çekerek, "İnegöl'ümüz mobilya sektörüyle büyümeye devam ediyor" dedi.

Fuar, 200'den fazla firmanın 25 bin metrekarelik alanda ürünlerini sergilediği bir etkinlikti ve sadece fuar alanı değil, tüm şehir adeta açık bir fuar atmosferine büründü. 3 binden fazla mobilya firması, ihracatı ve ekonomiye sağladığı katma değerle Türkiye'nin Mobilya Başkenti olarak kabul edilen İnegöl'de, Belediye Başkanı Alper Taban, fuarın ardından değerlendirme yaparak tüm ilçe halkına teşekkür ve minnetlerini bildirdi. 

İNEGÖL HER ŞEYE RAĞMEN BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR.

İnegöl'ün mobilya sektöründeki öncü konumuna değinen Taban, "Şehrimiz, ülkemizde trend belirleyen bir konumda. 170 ülkeye ihracat yaparak dünya çapında mobilya üretiyoruz. 2023 ekonomi verileri, bu kalitemizi ortaya koyuyor. Dünya ekonomisinin zorlu bir dönemden geçtiği günlerde bile, İnegöl Mobilyası ihracatını artırarak katma değer sağlıyor" şeklinde ifade etti.

Taban, 2023 yılında İnegöl'ün 1447 firma ile 1 milyar 480 milyon 700 bin 130 dolarlık ihracat yaptığını belirtirken, bunun 822 milyon dolarının mobilya sektöründen geldiğini söyledi. İnegöl'ün, Türkiye'nin toplam mobilya ihracatının %21'ini gerçekleştirdiğini vurgulayan Taban, bu sayede ülke ekonomisine önemli katkı sağladıklarını da dile getirdi.

İnegöl'de düzenlenen 50. Uluslararası Mobilya Fuarı'nı değerlendiren Taban, "Sektöre yön veren üreticilerimiz, yeni sezonun trend ürünlerini bu fuarla birlikte sergilediler. 6 gün boyunca verimli bir fuar geçirdik ve bir ziyaretçi rekorlarına imza atıldı. Bu başarılı organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnegöl'deki fuarlar, şehrin sahiplenmesiyle bugünlere geldi. Bu birliktelikle gelecekte daha da büyüyeceğimize inanıyorum. Bu organizasyon İnegöl'ün, bu şehir ise hepimizin" ifadeleriyle duygularını aktardı.

Önceki Haber Mobilya Sektöründe Kredi Kartı Taksit Sınırlaması Alarm Veriyor!
Sonraki Haber Kahramanmaraş'ta Mobilya Fabrikasında Meydana Gelen Yangının Zararı Gün Işığında Belli Oldu
Benzer Haberler