İnegöl'de Mobilya Test Merkezi ve Malzeme Kütüphanesi İçin İşbirliği Protokolü İmzalandı

İnegöl'de Mobilya Test Merkezi ve Malzeme Kütüphanesi İçin İşbirliği Protokolü İmzalandı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) arasında imzalanan protokol, İnegöl’deki mobilya sektörünü dünya standartlarında bir adım öteye taşıma hedefiyle gerçekleştirilen Mobilya Test Merkezi ve Malzeme Kütüphanesi Projesi'nin temelini atmış durumda.

Projenin ayrıntılarına göre, BTÜ Mobilya, Ahşap Uygulama ve Araştırma Merkezi, teknik destek sağlayacak ve sektörün taleplerini İMOS üzerinden iletecek. Mobilya Test Merkezi, uluslararası geçerliliği olan sertifikaları sektöre sunarak, İnegöl'deki mobilya üreticilerini dünya standartlarına taşıyacak. Aynı zamanda, Malzeme Kütüphanesi, sektördeki yenilikleri takip ederek uygulamalar yapacak ve böylece İnegöl’deki mobilyacılar dünya genelindeki yenilikleri ilk uygulayanlar arasında yer alacak.

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, imzalanan protokol ile ilgili olarak, "Türkiye genelinde ve dış pazarda önemli bir üretim ve ihracat merkezi konumuna geldik. Şu an ülke üretiminin yüzde 40’ına yakını ve ihracatın yüzde 16’sını gerçekleştiriyoruz. İnegöl mobilyası ile marka olmuş bir merkez haline geldi. Markalaşmak, beraberinde ciddi bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Bu ilçemizdeki mobilya sektörünün gelişimini hızlandıracak. Ayrıca İnegöl mobilyasının gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarda güvenilirliği daha da artacak” dedi.

İTSO, BEBKA ve BTÜ arasında imzalanan protokolü, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ve BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir bir araya gelerek tamamladı. Bu işbirliği, İnegöl mobilya sektörünün global rekabetçiliğini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

Önceki Haber Mobilya Haber Açıldı
Sonraki Haber Kayseri Mobilyacılar Odası Mobilya Sektörünü Değerlendirdi.
Benzer Haberler