Hatay'da Mobilya Ustası Asi Nehri'nde Benzersiz Bir Macera

Hatay'da Mobilya Ustası Asi Nehri'nde Benzersiz Bir Macera

Hatay'ın Defne ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki mobilya ustası Hidayet Yeniocak, cesur bir adım atarak atık malzemelerden sadece 10 günde inşa ettiği salıyla Asi Nehri'nde unutulmaz bir maceraya çıktı. Bu olağanüstü yolculuk, Yeniocak'ın uzun süredir içinde bulundurduğu hayalinin gerçekleşmesiyle birlikte, macera ve ustalığın eşsiz bir buluşması olarak öne çıktı.

Yaptığı el yapımı sal ile Asi Nehri'nin dalgalı sularına meydan okuyan Yeniocak, macera aşkını ve ustalığını ortaya koydu. Yaptığı bir röportajda Yeniocak, "Macera heveslisiyim, değişik şeyler yapmayı seviyorum. El yapımı bir sal yaptım. Şimdi geldim, Asi Nehri’ne bırakıp direkt yolculuğa çıkacağım. Sal devrilir diye düşündüm ve fıçı kullandım. Asi çalkalandığı için devrilir diye düşündüm, fıçılar devrilmez ve su yüzeyinde kalır. Bu şekilde Asi’ye indireceğim ve binip gideceğim" sözleriyle planlarından bahsetti.

Ailesinin başlangıçta destek vermemesine rağmen bu kararından ödün vermeyen Yeniocak, "Bu plan benim hayalimde 4-5 yıldır vardı. Ama bu seneye kısmet oldu. Atık malzemeler kullanarak salı inşa ettim ve sağlam olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle batmayacağını ve eğlenceli olacağını düşünüyorum. 10 günde yaptım. Eşime ve çocuklarıma söz ettim ama hoş karşılamadılar. Çekindiler, ben de heyecanımı yaşayacağım dedim ve çok heyecanlıyım" şeklinde konuştu.

Hidayet Yeniocak'ın Asi Nehri'nde gerçekleştirdiği bu heyecan verici yolculuk, sosyal medyada oldukça büyük bir ilgi gördü. Yeniocak'ın cesareti ve becerisi, birçok kişinin ilgisini çekti ve takdir topladı. Asi Nehri'nin sularında yapılan bu cesurca yolculuk, macera tutkunlarının dikkatini çekti ve birçok kişiye ilham verdi.

Önceki Haber Merik Konağı, Mimarlık ve Mobilya Müzesi Olarak Kültürel Mirasını Sergiliyor
Sonraki Haber Mobilya Sektöründe Kredi Kartı Taksit Sınırlaması Alarm Veriyor!
Benzer Haberler