Fuar Dekorları İhtiyaç Sahibi Okullara Oyun Alanı Olacak

Fuar Dekorları İhtiyaç Sahibi Okullara Oyun Alanı Olacak

Eylül ayında düzenlenecek Türkiye'nin mobilya odaklı ilk tasarım fuarı Furnishings & Design Istanbul, anlamlı bir sosyal sorumluluk projesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Fuarın sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda, fuarda kullanılan dekorlar satranç seti, geri dönüşüm kutuları ve oyun alanları gibi ürünlere dönüştürülerek, ihtiyaç sahibi okullara bağış olarak gönderilecek.

Türkiye'nin İlk Mobilya Tasarım Fuarı

19-21 Eylül tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek olan Furnishings & Design Istanbul (FDI), Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) tarafından organize ediliyor. Fuar, iç mekân tasarım ekosisteminin tüm bileşenlerini kapsayarak, Türkiye'yi tasarım ve yaratıcılık alanında ileriye taşımayı amaçlıyor.

Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluk

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, fuarın en önemli temalarından birinin sürdürülebilirlik olduğuna dikkat çekiyor. Fuar kapsamında Onaranlar Kulübü ile iş birliği yapılarak, fuarda kullanılan dekorasyon malzemeleri yeniden kullanılabilir ürünlere dönüştürülecek ve bu ürünler ihtiyaç sahibi okullara gönderilecek. Ayrıca, fuar boyunca geri dönüşüm materyallerinden yapılan ev dekorasyon ürünleri ziyaretçilere sunulacak.

Tasarım ve Teknoloji Trendleri

Prof. Dr. Alpay Er, pandemiyle birlikte değişen çalışma alışkanlıklarının mobilya sektöründe önemli etkiler yarattığını belirtti. Yapay zekânın tasarım süreçlerini kökten değiştirdiğini ve yeni bir tasarım kültürü oluşturduğuna dikkat çeken Er, mobilya sektöründe yenilikçi ve gerçekçi ürünlerin ön plana çıkacağını ifade etti.

Ev-Ofis Mobilyalarına İlgi Artıyor

İç Mimar Ece Yalım, değişen yaşam tarzlarıyla birlikte mobilya tasarımlarında kompakt ve modüler yapıların ön plana çıktığını söyledi. Covid-19 sonrası artan evden çalışma trendiyle birlikte "ev-ofis" tarzı mobilyaların daha fazla tercih edildiğini ifade etti. Yalım, bu yılın renk trendlerinin ise sıcak ve soğuk tonların bir arada kullanılmasıyla oluşan iç açıcı ve kucaklayıcı kombinasyonlar olduğunu belirtti.

Önceki Haber Genel Müdürün Ölümüyle Sarsılan Mobilya Devi Wäscherei İflas Etti
Sonraki Haber Mobilya Tasarım Yarışması İçin Geri Sayım: Son Başvuru 19 Ağustos
Benzer Haberler