Elektrikli Eşya ve Mobilya Sektöründe Patlama: Perakende Satışları Ocak Ayında Yüzde 2,6 Arttı!

Elektrikli Eşya ve Mobilya Sektöründe Patlama: Perakende Satışları Ocak Ayında Yüzde 2,6 Arttı!

Elektrikli eşya ve mobilya satışları, Türkiye perakende sektöründe gözle görülür bir artışla tam hız yoluna devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun yayımladığı verilere göre, ocak ayında perakende ticaret satış hacmi, Temmuz 2023'ten bu yana en yüksek aylık artışı kaydederek yüzde 2,6 oranında yükseldi.

Son altı ayın en hızlı yükselişini yaşayan perakende satışlar, özellikle elektrikli eşya ve mobilya kategorilerinde dikkat çekici bir performans sergilediği görülüyor. Bu dönemde aylık bazda en hızlı artışı yakalayan elektrikli eşya ve mobilya, yüzde 6,1'lik bir artışla öne çıktı.

Ocak ayında ticaret satış hacmindeki yıllık bazdaki yüzde 0,4'lük azalışa karşın, perakende satış hacmi yıllık olarak yüzde 13,3'lük bir artış kaydetti. Bu durum, perakende sektöründeki canlılığın ve tüketici talebinin sürdüğüne işaret ediyor.

Ancak, ticaret satış hacmindeki genel düşüşe rağmen, motorlu kara taşıtları ve motosikletlerin satış hacmi ile onarımı için perakende ticarette yüzde 0,8'lik bir azalma yaşandığı görüldü. Aynı dönemde toptan ticaret satış hacmi ise yüzde 5,9 oranında düşüş gösterdi. Bu veriler, elektrikli eşya ve mobilya satışlarının perakende sektöründeki dinamizmi ve tüketici ilgisini canlı tuttuğunu gösteriyor.

Önceki Haber Mobilya Sektörü 2024'e Hızlı Bir Başlangıç Yaptı: İhracatta Rekor, Hedefte 5 Milyar Dolar!
Sonraki Haber SUBÜ Öğrencileri, Kaynarca Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde Teknik Gezi İle Mobilya Sektörünü Keşfetti
Benzer Haberler