Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatı, 2028'de 12 Milyar Dolara Ulaşmayı Hedefliyor

Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatı, 2028'de 12 Milyar Dolara Ulaşmayı Hedefliyor

İzmir merkezli Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin mobilya, kâğıt ve orman ürünleri sektörlerindeki ihracatını önemli ölçüde artırmayı planladıklarını dile getirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Gürle'nin açıklamasına göre, birlik, 2023 yılında 8 milyar dolar seviyesinde olan ihracatı, 2028 yılı sonuna kadar 12 milyar dolara çıkarmayı amaçladıklarına dikkat çekti.

Gürle, 2023 yılında Türkiye'nin genel ihracatına 906 milyon dolarlık katkı sağladıklarını ifade etti. Mobilya, kâğıt ve odun dışı orman ürünlerinin ihracatının bu katkıda önemli bir paya sahip olduğuna dikkat çekti. Mobilya sektörüne de değinen Gürle, Türkiye'nin mobilya ihracatının 2001 yılında 192 milyon dolar iken, 2023 yılında 5,1 milyar dolara kadar yükseldiğini belirtti.

2024 yılına ilişkin hedeflerine de değinen Gürle, TURQUALİTY, UR-GE projeleri ve sektörel ticaret heyetleri ile 2024 yılında 1 milyar dolarlık ihracat barajını aşmayı hedeflediklerini de ifade etti. Ayrıca, ihraç pazarlarını çeşitlendirmeye önem verdiklerini söyleyen Gürle, kekik, kâğıt ve mobilya sektörlerindeki ihracatlarını artırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Önceki Haber Kadıköy'de Mobilya Yüklü Kamyonet Üst Geçitte Kaza Yaptı!
Sonraki Haber Bartın'da Mobilya Dükkanı Yangınında Büyük Zarar, Şükürler Olsun Can Kaybı Yok!
Benzer Haberler