DİMOB, Diyarbakır'ı Mobilya Ticaretinde Bölgesel Merkez Yapmayı Hedefliyor

DİMOB, Diyarbakır'ı Mobilya Ticaretinde Bölgesel Merkez Yapmayı Hedefliyor

Diyarbakır Mobilyacılar Derneği (DİMOB), 10 yılı aşkın süredir üzerinde çalışılan projeyle Diyarbakır'ı mobilya ticaretinde önemli bir merkez haline getirmeyi amaçlıyor. Şehrin ekonomik potansiyelini artırarak mobilya ve tekstil sektörlerinde dönüşüm başlatmayı hedefleyen DİMOB, bu projenin hayata geçirilmesi için önemli bir adım attı.

DİMOB’un tanıtım toplantısında konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, bu projenin bölgenin kalkınması için kritik bir rol oynayacağına dikkat çekti. Kaya, Diyarbakır’ın birçok sektörde fırsatlar sunduğunu ancak üretim kapasitesinin sınırlı olduğunu dile getirerek, mobilya ve ahşap sektörünün şehirde hızla gelişen alanlardan biri olduğunu belirtti.

DİMOB Başkanı Erdem Bilir ise, bu projeyi gerçekleştirmekten duyduğu gururu dile getirerek, "DİMOB, Diyarbakır’ı mobilya ticaretinin merkezi yapacak. 10'dan fazla şehir ve komşu ülkelerden ticaret akışı sağlayarak bölgeye istihdam katkısı sunacak" dedi. Bilir, bu merkezin şehrin ticaret potansiyelini artıracağını ve yeni bir pazar noktası oluşturacağını belirtti. DİMOB lansmanına Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Serra Bucak, Diyarbakır Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, iş insanları ve yatırımcılar katıldı.

Önceki Haber Kumsmall, dünyanın en modern mobilya fuarına ev sahipliği yapacak
Sonraki Haber "Tasarımla İhracatta Fark Yaratacağız"
Benzer Haberler