Başkan Tugay'dan mobilya sektörüne destek sözü: İzmir'de büyük bir atılım hedefleniyor

Başkan Tugay'dan mobilya sektörüne destek sözü: İzmir'de büyük bir atılım hedefleniyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fuar İzmir'de mobilya sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. 2025 yılında 36. kez düzenlenecek olan MODEKO-Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı öncesinde sektörün ihtiyaçlarını dinleyen Tugay, İzmir'de mobilya sektörünün önemli bir sıçrama yapacağını ifade etti. Tugay, "Gerekli çalışmaları yaparsak, İzmir'de mobilya sektöründe büyük bir gelişme olacak. Başarılı bir uluslararası fuar düzenleyebiliriz. Bu süreçte el ele, omuz omuza çalışmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Sektörün İhracatını Artıracağız

Başkan Tugay, geçen yıl Ege Bölgesi'nden yapılan 224 milyon dolarlık mobilya ihracatını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Mobilya sektöründe İzmir’in güçlü bir üretim potansiyeli olduğunu ifade eden Tugay, markalaşma ve pazarlama konusundaki sorunları çözmek için lojistik ve eleman desteği sağlanacağını belirtti.

Birlikte Başaracağız

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, kentin kalkınması için gerekli altyapı ve destek çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Tugay, "Şehrin gelişimine katkı sağlamak bizim sorumluluğumuz. Öneri ve eleştirilerinizi her zaman bekliyorum. Hep birlikte bu yolda güzel sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum" dedi.

Mobilya Tasarımına Destek

Başkan Tugay, mobilya atıklarının geri dönüşümü ve İzmir Mobilya Tasarım Merkezi kurulması konularında da çalışmalar yapacaklarını belirtti. Tasarım eğitimi ve atölye çalışmaları ile sektöre yeni yetenekler kazandırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

"Başarı İçin Birlik Olalım"

Mobilya sektörünün gelişimini sağlamak için birlikte hareket etmenin önemine değinen Tugay, "İzmir’in potansiyelini kullanarak akıllı hamlelerle sektörü diri tutabiliriz. İzmir’de mobilya sektörünü büyütmek için size söz veriyorum, başarılı örnekleri inceleyip birlikte planlamalar yapalım" dedi.

Fuarda Yeni Vizyon

İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, 2025 yılında düzenlenecek MODEKO Fuarı’nın sektöre yeni bir vizyon kazandıracağını söyledi. EFOR Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen ise, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle çok daha güçlü adımlar atacaklarına inandıklarını belirtti.

Önceki Haber KAYSO Başkanı Büyüksimitci: 'Kayserili Sanayicilerimiz 140'tan Fazla Ülkeye Mobilya İhraç Ediyor'
Sonraki Haber Ece Vahapoğlu ve Kelebek Mobilya’dan Sağlık için Güç Birliği!
Benzer Haberler