AURA-SAMET Kampüs Projesi: Türkiye'nin Tasarım Vizyonuna Karadeniz'den Başlangıç

AURA-SAMET Kampüs Projesi: Türkiye'nin Tasarım Vizyonuna Karadeniz'den Başlangıç

Türkiye'nin tasarım vizyonuna katkı sağlayan AURA-SAMET Kampüs Projesi, Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde başladı. SAMET ve AURA İstanbul'un iş birliğiyle düzenlenen bu proje, Anadolu'daki üniversite öğrencilerini araştırma ve eğitim ortamıyla buluşturmayı hedefliyor.

Proje kapsamında, Türkiye'nin beş farklı şehrinde tasarıma ilgi duyan öğrencilerle panel ve yarışmalar düzenlenmesi planlanıyor. İlk etkinlik 8 Mart'ta Trabzon'da gerçekleşti. Farklı disiplinlerden profesyoneller ve akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen panellerde, "Tasarım ve Teknoloji" konusu ince ayrıntılarıyla ele alındı. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde yapılan etkinliklerde, gençlerle birlikte "Konforlu Yaşam Alanları" üzerine atölyeler düzenlendi. Üretilen projeler jüri tarafından değerlendirilerek ödüller verildi.

Proje, Karadeniz Teknik Üniversitesi ile başlayıp, diğer üniversitelerde de devam etmeyi planladıkları ifade edildi. Tasarım ve teknoloji, sürdürülebilirlik, arkeo-tasarım, kültürel miras ve koruma gibi konular ele alınacak. SAMET, yarım asır önce Türkiye'de başlayan tasarım yolculuğunu dünya çapında bir marka olarak devam ettiriyor. KAMPÜS projesiyle Türkiye'nin genç tasarımcı adaylarına destek veriyor.

AURA İstanbul, mimarlık ve şehircilik alanında faaliyet gösteren kâr amacı gütmeyen bir oluşum. Genç katılımcılara yoğun bir çalışma ortamı sunarak mimarlık ve yapı çevresinin sosyal, politik ve ekolojik sistemlerle ilişkilerini araştırıyor. SAMET, mobilya teknik aksesuarları alanında faaliyet gösteren önde gelen bir markadır. Yüksek teknolojili üretim tesisleriyle dünya çapında tanınıyor ve Türkiye'nin mobilya sektöründeki önemli isimlerinden biridir. Projenin detaylarına https://kampus.sametglobal.com/ internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Önceki Haber Bartın'da Mobilya Dükkanı Yangınında Büyük Zarar, Şükürler Olsun Can Kaybı Yok!
Sonraki Haber Zanaat Atölyeleri, Mobilya Sektöründeki Ara Eleman Krizine Çözüm Oluyor
Benzer Haberler