Yılın İlk Yarısında Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatı 3,8 Milyar Doları Buldu

Yılın İlk Yarısında Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatı 3,8 Milyar Doları Buldu

Mobilya, kâğıt ve orman ürünleri ihracatı, haziran ayında 545 milyon dolar seviyesinde gerçekleşirken, yılın ilk altı ayındaki toplam ihracat 3,8 milyar dolara kadar ulaştı.

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından yapılan açıklamada, sektörün mayıs ayında 737 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini belirtti. Ancak, haziran ayında 9 günlük bayram tatilinin etkisiyle ihracat 545 milyon dolara kadar geriledi.

Yılın ilk yarısında sektör, toplamda 3,8 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi. Bu dönemde en fazla ihracat yapılan ülke 526 milyon dolarla Irak oldu. İkinci sırada 200 milyon dolarla Birleşik Krallık yer alırken, üçüncü sırada 182 milyon dolarlık ihracatla Amerika Birleşik Devletleri bulundu. Listenin devamında Almanya, İran, Fas, Libya, Fransa ve Romanya gibi ülkeler de yer aldı. İhracat payında en büyük artışı ise yüzde 25,64 ile Amerika Birleşik Devletleri kaydetti.

Resmi Tatiller İhracatı Etkiliyor

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan, 8 milyar dolarlık hedeflerine ulaşmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Özkan, resmi tatillerin ihracatta aksamalara neden olduğunu dile getirdi.

Haziran ayındaki 9 günlük bayram tatilinin ihracatı etkilediğine değinen Özkan, "Son aylarda ihracatta istikrar yakaladık ve yılın ikinci yarısında uzun resmi tatiller bulunmuyor. Bu nedenle, mevcut ivmeyi sürdürerek hedefimize ulaşmayı umut ediyoruz. Şartların zor olduğunun farkındayız ancak özellikle Amerika Birleşik Devletleri'ndeki pazar payımızı artırıyoruz. İhracatçılarımız ve üreticilerimiz özverili çalışmalar yapıyor ve yerli üretimi dünyaya tanıtmak için gayret gösteriyoruz. Hem bu yıl hem de gelecek yıllar için hedeflerimize bu inançla ulaşacağımıza inanıyoruz," şeklinde konuştu.

Önceki Haber Mobilya İhracatçıları Rekabetçi Kur Desteği Talep Ediyor
Sonraki Haber Mobilya Döşeme Sektöründe İş Fırsatları Giderek Çoğalıyor
Benzer Haberler