Weltew Home Kimin?

Weltew Home Kimin?

Temelleri 1996 yılında Bursa İnegöl’de Mustafa Balcı tarafından atılan Weltew Home, Türkiye’de ve yurt dışında toplamda 220 mağazasıyla geniş bir ağ oluşturdu. Küçük bir atölyeden, sadece çeyrek asırda 4 kıtaya uzanan başarı öyküsüyle dikkatleri üzerine çeken marka, ahşap, metal ve kumaşı ustalıkla işlediği 45.000 metrekarelik açık alan ve 90.000 metrekarelik kapalı alan üretim tesisinde ayda 9 bin parça üretim kapasitesiyle tüketiciyi kaliteli mobilya ile buluşturmaya devam ediyor.

Mustafa Balcı Kimdir?

Mustafa Balcı, Isparta’da babasıyla birlikte ticaret yaparak iş hayatına ilk atılımını gerçekleştirdi. Genç yaşta ticarete olan ilgisi ve azmiyle dikkat çeken Balcı, hedefinde iş hayatına İstanbul'da devam etmeyi koyan Balcı’nın şansı yaver giderek askerlik görevini buraya çıkıyor. İstanbul'a adım attığı andan itibaren, Balcı'nın girişimci ruhu kendini göstermeye başladı. El arabasıyla halı, manifatura, çeyizlik ürünler ve mobilya satarak işe koyulan Mustafa Balcı, işlerini büyüterek ticari araçla satış yapmaya başladı ve kısa sürede mağaza sahibi oldu.

İş Hayatında İlk Adımlar

Babasının yanında yetişen Balcı, askere gitmeden önce onun verdiği sermaye ile kendine küçük bir dükkân açtı ve hem halıcılık hem de manifaturacılık yapmaya başladı. O dönemlerde İstanbul'da büyük işler yapmanın hayalini kuruyordu. 

Mustafa Balcı'nın askerlik dönemi geldiğinde, vatani görevi İstanbul’a çıktı. Çarşı izinlerinde İstanbul'u keşfetmeye başladı ve Kasımpaşa civarında dolaşırken, kendi dokudukları halıları balkonlarda görmesiyle burada iş yapabileceğine karar verdi. Ve askerden sonra iş kariyerinin yönünü buraya doğru çevirdi. 1984’ün sonunda bir el arabası aldı ve halı, manifatura, çeyiz ve mobilya satmaya başladı. Mobilya satışı için de katalog gezdirerek müşteriye gösteriyor ve beğenilen modelleri teslim ediyordu. İşlerini seyyar arabadan ticari araca taşıyarak geliştirdi.

Mağazacılık ve Üretime Geçiş

Babası, sermaye olması için ona 500 lira vermişti, bu para o dönemde 10 yaşında bir araç alabilecek kadar değerliydi. Ancak mal temin etmek zordu ve Balcı, babasının adını kullanarak vadeli malzeme almaya başladı. Satış sorunu yaşamıyor, işini yüzde 60’a yakın karlılıkla sürdürebiliyordu.

Bir süre seyyar satıcılık yaptıktan sonra mağaza açmaya karar verdi. Bir mağaza buldu ama almadan önce bir gün boyunca binanın önünde bekleyip fizibilite çalışması yaptı.

'Bu mağazaya kaç müşteri giriyor?' diye hesaplamalar yaptı. Çevreye gelen müşterilerin yüzde 10’u benim mağazama gelse, bunların da yüzde 10’u alışveriş yapsa başarılı olurum diye düşündü ve mağazasını açmaya karar verdi. Mağaza o kadar çok müşteri çekti ki mobilya mağazası market gibi çalışıyordu ve ürün olarak mobilya, beyaz eşya ve halı satıyordu.

Bugünkü Başarıları

Weltew Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Balcı, bugün 45 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 150 bin metrekare alanda mobilya üretimi gerçekleştiriyor. İnegöl’de faaliyet gösteren firma, 418 kişiye istihdam sağlıyor ve 41 ülkeye ihracat yapıyor. Turquality desteği aldıklarını belirten Balcı, dünya markası olmayı hedeflediklerini söylüyor. Weltew Mobilyanın yönetiminde bulunmasının yanı sıra MOSDER Yönetim Kurulunun da başında yer alıyor.

Mustafa Balcı’nın hikâyesi, küçük bir girişimden başlayarak uluslararası bir başarıya ulaşmanın mümkün olduğunun bir kanıtı olarak, yeni girişimcilere bir örnek teşkil ediyor. Onun azmi ve vizyonu, Weltew Mobilya’yı global bir marka yapma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Yeni Fabrika ve Gençlere Yönelik Ürünler

2024 yılında İnegöl’de faaliyete geçecek yeni fabrika yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Balcı, “Mega yatırım dediğimiz fabrikamız, 200 milyon TL yatırım değerinde olup, 150 bin metrekare açık ve 105 bin metrekare kapalı alanı kapsayacak. Yıllık 162 bin parça üretim yapmayı hedefliyoruz ve fabrikamızda 1000’in üzerinde personel çalışacak” dedi. Yeni genç odası ürün grubu Newjoy ile ilgili olarak ise Balcı, “21 farklı modelle gençlere hitap edeceğiz. İlk mağazamızı İzmir’de açacağız ve 1,5 yıl içerisinde 40 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Weltew Mobilya Güvenilir Mi?

Weltew Mobilya hakkında çeşitli şikâyet forumlarında birçok geri bildirim yer alıyor. Şikayetvar gibi platformlarda kullanıcılar, teslimat sorunları, ürünlerin kalitesi ve müşteri hizmetleri ile ilgili dile getirilen şikâyetlerin geneli, teslimat sırasında ürünlerde hasar olması veya yanlış ürün gönderimi gibi konular olarak dikkat çekiyor. Ancak, Weltew Mobilya, şikâyetlere yanıt vererek müşteri memnuniyetini artırma konusunda yoğun bir çaba harcıyor ve bu konuda aktif bir yaklaşım sergiliyor. Bu bilgilerden elde ettiğimiz sonuçlara göre, Weltew Mobilya'nın müşteri memnuniyeti konusunda çaba gösterdiği ve köklü geçmişine dayanarak güvenilir bir marka olduğunu söyleyebiliriz. Bölgenizde bulunan mağazaları ziyaret ederek veya online mağazalarda araştırma yaparak, Weltew Mobilya ürünlerini daha yakından inceleyebilir ve sizin için uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz.

Önceki Haber Soyserin Grup Lajivert Genç Odası, İzmir'de İkinci Mağazasını Açtı
Sonraki Haber Macitler Mobilya Kimin?
Benzer Haberler