Türkiye Mobilya İhracatında Dünya 11'incisi: İnegöl'den Büyük Başarı Hikayesi

Türkiye Mobilya İhracatında Dünya 11'incisi: İnegöl'den Büyük Başarı Hikayesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin mobilya ihracatında dünya sıralamasında büyük bir ilerleme kaydettiğini vurguladı. 20 yıl önce Türkiye’nin adı bile geçmezken, bugün dünyada 11’inci sırada olduğuna dikkat çekti.

Hisarcıklıoğlu, Bursa’nın İnegöl ilçesinde düzenlenen İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) 2023 İhracatın Yıldızları Ödülleri Töreni’nde konuştu. İnegöl’ün mobilya, tekstil ve tarım ürünlerinde marka haline geldiğini vurguladı.

İnegöl'ün İhracatta Öne Çıkması

İTSO’nun düzenlediği ödül töreninde ihracatta derece alan firmaların sahiplerine plaketleri takdim edildi. Konuşmasında İnegöl’ün ekonomik başarısına vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, "Mobilyada zaten İnegöl marka olarak bilinmektedir. Dünya tanıyor, dünyada da hepimiz gurur duyuyoruz, İnegöl'ün geldiği noktadan. Yine tekstil alanında da İnegöl'ümüz hızla gelişiyor. Ayrıca pek çok kaliteli tarımsal üretim de var burada, bizim İnegöl'ümüzde," dedi.

İTSO'nun Başarılı Çalışmaları

Hisarcıklıoğlu, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ’ın çalışmalarını övgüyle anlattı. "Yavuz Uğurdağ başkanımız da müthiş bir azimle ve heyecanla sizler için çalışmaktadır. Avrupa standartlarında da üyelerine İnegöl ticaret sanayi odamız hizmet vermektedir. Akredite bir oda, yani 5 yıldızlı bir oda olarak hizmet vermektedir. Bunu da zaten belgesini almış durumda. Ben Yavuz başkanla beraber, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurulu'nda kendisiyle birlikte çalışıyorum. Tecrübelerimden de Ankara'da sizler adına istifade ediyorum," ifadelerine yer verdi.

İhracatta Büyük Başarı

İnegöl'ün ihracat başarısına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "İnegöl ihracatta çok önemli ve değerli. 1,5 milyar dolara ulaşan ihracatıyla, İnegöl sadece yurt içinde değil, yurt dışında da marka haline gelmiş durumda. Türkiye'nin en çok ihracat yapanlar listesinde 5 İnegöllü firmamız yer almaktadır. 20 sene önce dünyada mobilya ihracatında Türkiye'nin adı bile geçmezdi. Ama bugün Allah'a çok şükür, Türkiye mobilya ihracatında dünyada 11’inci sıraya geldi," dedi.

Gelecek Projeler ve Ticari İlişkiler

Hisarcıklıoğlu, İTSO'nun gelecekteki projelerine de değindi. "İTSO, ilçenin ihracat eksenini geliştirmek için çaba sarf ediyor. Chicago'da ticaret merkezimizle birlikte çalışma yapmaktadır. Miami'deki bir merkez açılması noktasında kendisiyle beraber istişarede bulunacağız. Odamızın sunduğu tüm bu imkânlardan değerli kardeşlerim siz de istifade edin," şeklinde konuştu.

Hızlı ve Etkili Çözüm

TOBB Başkanı, ticari anlaşmazlıkların çözümüne de değindi. "Odamız, ticarette karşımıza çıkan hukuki itilafları en hızlı şekilde çözmesine yardımcı oluyor. Bakın ticari anlaşmazlıklar eskiden 4 gün sürerken, 2 yıl birinci derece, 2 yıl ikinci derece, şimdi 20 günde artık nihayete erebilir hale geldi," diyerek İTSO’nun sağladığı çözümleri paylaştı.

Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konuşması, İnegöl'ün ekonomik gücünü ve Türkiye’nin mobilya ihracatındaki başarısını vurgularken, İTSO’nun bu süreçteki rolünü de gözler önüne serdi.

Önceki Haber Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan, Mobilya Sektörünün Geleceğini Değerlendirdi
Sonraki Haber Bartın Mobilya AVM’nin Açılışı Bakan Tunç'un Katılımıyla Gerçekleşti
Benzer Haberler