Türk Mobilya Sektörünün Dünya Pazarındaki Payı Rekor Seviyeye Ulaştı

Türk Mobilya Sektörünün Dünya Pazarındaki Payı Rekor Seviyeye Ulaştı

Türk mobilya sektörü, dünya pazarında yüzde 1.8'lik pay ile tarihin en yüksek seviyesine kadar ulaşmış bulunuyor. Sektör, bu yılın ilk altı ayında 2 milyar 183 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi. 2028 hedefi ise 10 milyar dolar ihracat yapmak.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Davut Karaçak, mobilya sektörünün son durumu ve ihracat hedefleri hakkında bazı bilgilendirmelerde bulundu. Karaçak, sektörün son yıllarda önemli adımlar attığını ve Türkiye'nin ekonomik büyümesine katkı sağladığına vurgu yaptı. Mobilya sektörünün dış ticaret fazlası verdiğini belirten Karaçak, 2023 ihracatının yüzde 2.1 gerilemesine rağmen, Türkiye'nin dünya mobilya pazarındaki payının yüzde 1.8'e kadar yükseldiğini belirtti. İlk altı ayda 2 milyar 183 milyon dolarlık ihracat yapan sektör, 2028'de 10 milyar dolar ihracat hedefliyor.

Karaçak ayrıca, marka değerinin ve ürün tasarımının önemine de dikkat çekti. Türkiye'nin de Çin, ABD, İtalya ve Almanya gibi ülkelerle rekabet edebileceğini ve kendi başarı hikayesini yazabileceğini ifade etti. İstanbul Mobilya Fuarı'nda Türk mobilyasının kalitesini bir kez daha sergileyeceklerini ekledi. 2025 yılında ise ihracatın daha da artacağına inanıyor.

Önceki Haber Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan, 2024'ün İlk Yarısını ve Sektördeki Gelişmeleri Değerlendirdi
Sonraki Haber Merkez Bankası'ndan Dikkat Çeken Mobilya Raporu
Benzer Haberler