Türk Mobilya Sektöründen İhracat Atağı: Fas ve Hindistan Hedefte

Türk Mobilya Sektöründen İhracat Atağı: Fas ve Hindistan Hedefte

Dünyada 8. sıraya yükselen Türk mobilya sektörü, hedefini büyüterek ilk beş ülke arasına girmeyi amaçlıyor. Bu hedef doğrultusunda ihracatçılar, bu ay Fas’a, kasımda ise Hindistan’a ihracat girişiminde bulunacak.

Türk mobilya ihracatçıları, yeni pazarlara odaklanarak Fas'ta Çin’in güçlü konumunu hedef alıyor. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, 7-11 Ekim 2024 tarihleri arasında Fas’a bir "Mobilya Ticaret Heyeti" düzenledi. Bu ziyaret kapsamında 22 Türk firmasından 36 iş insanı yer aldı. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle, Fas'ın yıllık 700 milyon dolarlık mobilya ithalatında ikinci sırada olduklarını ve bu ithalattan yüzde 25 pay almayı hedeflediklerini duyurdu.

Kasım ayında Hindistan’a açılmayı planlayan sektör, son yıllarda Türkiye ve Hindistan arasındaki ticari ilişkilerin hızla geliştiğini vurguluyor. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Hikmet Güngör, Hindistan’ın büyüyen orta sınıfı ve artan kentleşme sürecinin, Türk mobilyaları için büyük bir fırsat sunduğunu dile getirdi. Türk mobilyalarının uzun ömürlü ve fonksiyonel yapısının Hindistan’da büyük ilgi gördüğünü söyleyen Güngör, 2020’de 7,7 milyon dolar olan Hindistan’a mobilya ihracatının 2023’te 17 milyon dolara çıktığını ve bu rakamı 100 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini ekledi.

Önceki Haber Yıldız Entegre, Ekonomiye Fayda Endeksi'nde Altın Lig'e Yükseldi
Sonraki Haber Türkiye'nin Kazakistan'a mobilya ihracatında düşüş yaşandı
Benzer Haberler