Farklı endüstrilerin doğal kaynakları kontrolsüz ve hızlı tüketmesi, çevresel sorunların artmasına neden oluyor ve iş dünyasında dönüşüm ihtiyacını ortaya çıkartıyor. Bu bağlamda, 10 yıldır her müşterisi için bir ağaç diken yerli mobilya markası Asortie Mobilya, sürdürülebilir mobilyalar üreterek hem doğaya verilen zararı azaltmayı hem de ihracat yoluyla ülke ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Kaynak Paneli tarafından hazırlanan BM Çevre Programı Küresel Kaynaklar Görünümü raporuna göre, küresel doğal kaynak tüketiminin 2060'a kadar %60 oranında artacağı da tahmin ediliyor. Bu durum, sürdürülebilirliği iş dünyası için kritik bir hale getiriyor. İş liderlerinin dörtte üçü, değer zincirlerini karbondan arındırmayı ve yeni endüstriler ile iş modelleri yaratmayı önemli bir kaldıraç olarak görürken, şirketlerin yalnızca %14'ü 2024'te sürdürülebilirlik yatırımlarını artırmayı hedefliyor. Ancak Asortie Mobilya, sürdürülebilir mobilyalar üreterek doğaya verilen zararın önüne geçmeyi planlıyor.
“Sürdürülebilir Mobilyaları Dünyanın Birçok Ülkesine İhraç Ediyoruz”
Sürdürülebilir mobilya pazarının 50,44 milyar dolar değerinde olduğunu ve 6 yıl içinde %57,43 oranında bir büyümesinin beklendiğini belirten Asortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, şu açıklamalarda bulundu:
“Sürdürülebilirliği tüm iş süreçlerimize entegre ediyoruz. Malzeme seçimi, atık azaltımı ve doğal ürünlerin tercih edilmesi gibi unsurları göz önünde bulundurarak geri dönüştürülebilir mobilyalar üretiyoruz. Doğal kaynakların korunması ve çevresel etkilerin azaltılmasına yönelik stratejileri önceliğimiz olarak kabul ediyoruz. Teknoloji ve inovasyonla geleceğin antikaları arasında yer alacağına inandığımız sürdürülebilir mobilyalar üretiyor ve bunları dünyanın birçok ülkesine ihraç ediyoruz.”
“10 yıldır Müşterilerimiz Adına Ağaç Dikiyoruz”
Asortie Mobilya'nın misyonu doğrultusunda birçok kez “Yılın En İyi Mobilya Markası” ödülünü aldığını belirten Murat Erat, sürdürülebilirlik konusunda şu ayrıntıları paylaştı:
“Yaklaşık 10 yıl önce başlattığımız 'Doğadan Aldığımızı Doğaya Geri Veriyoruz' kampanyası kapsamında her bir müşterimiz için ağaç dikiyoruz ve bu konudaki hassasiyetimizden asla taviz vermiyoruz. TEMA ve ÇEKÜL gibi doğa dostu vakıflarla organize çalışırken, sürdürülebilir mobilya üretimi kavramını adeta kurum kültürü olarak benimsiyoruz. Hammaddeleri doğadan elde edilen ağaç ve diğer ürünler olan mobilya sektöründe, sürdürülebilirlik kavramı daha da önem kazanıyor. Çevre dostu malzemelerin kullanıldığı, üretimde doğaya en az olumsuz etkisi olan enerjilerin tercih edildiği üretim süreçleri ile daha temiz ve organik bir dünya mümkün kılabiliriz. Gelecek nesillere bırakılacak sağlam, dayanıklı ve uzun ömürlü mobilyalar ile doğaya vereceğimiz zararı azaltabiliriz.”