Öğrenciler Deprem Konutları İçin Yüksek Kalitede Mobilya Üretiyor

Öğrenciler Deprem Konutları İçin Yüksek Kalitede Mobilya Üretiyor

Adıyaman'da Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, depremzedeler için yapılan konutların mutfak mobilyalarını üretiyor.

Mobilya ve İç Mekân Tasarım Alanı Teknolojileri bölümü öğrencileri, TOKİ ve Emlak Konut'un depremzedeler için inşa ettiği konutlara yüksek kalitede mutfak mobilyaları yaparak oldukça büyük bir katkıda bulunuyor. Öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde ilk etapta aylık 80 mutfak dolabı üretiyor ve yılsonuna kadar bu sayıyı bin dolaba çıkarmayı amaçlıyor.

Teorik bilgilerini pratiğe döken öğrenciler, aynı zamanda aile bütçelerine de destek oluyorlar. Atölyelerde yoğun bir şekilde çalışan öğrenciler, okulun döner sermayesinden aldıkları hak edişlerle kendi harçlıklarını da çıkarıyorlar.

Öğrencilerden Veysel Yetiş, hem eğitim almanın hem de çalışarak ailesine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Cengiz Belli ise depremzedeler için mobilya üretmenin kendisini çok mutlu ettiğini ve bu sayede hem eğitim aldığını hem de para kazandığını ifade etti.

Okul Müdürü Mustafa Çetin, "Mobilya ve İç Mekân Tasarım Alanı Teknolojileri öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte, Adıyaman'daki depremzede vatandaşlarımızın konutlarının mutfak dolaplarını üretiyoruz. Aylık 80 konutun mutfak mobilyasını üretiyoruz ve yılsonuna kadar kapasiteyi artırarak bin dolap üretmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimiz iş sağlığı ve güvenliği kapsamında çalışıyor ve aylık 3 bin ile 5 bin lira arasında aile bütçelerine ve kendilerine katkıda bulunuyorlar" dedi.

Önceki Haber Biga TSO'dan Mobilya Sektöründe Önemli Hamle!
Sonraki Haber Türkiye'nin Halı Üretim Üssü Gaziantep, Uluslararası Halı Fuarı'na Ev Sahipliği Yapıyor
Benzer Haberler