MOSDER Yeni Başkanı Davut Karaçak Oldu.

MOSDER Yeni Başkanı Davut Karaçak Oldu.

Türkiyenin en büyük sanayi derneklerinden olan ve mobilya sektörünün öncü derneği Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) yeni dönem başkanlığına 30 Mayıs 2024 tarihinde Davut Karaçak seçildi.

Bugüne kadar mobilya sektöründe bir çok STK da görev alan Davut Karaçak aynı zamanda mobilya sektörünün içinden gelen ve sektöre yön veren LODA Mobilya'nın yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. 

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) başkanlığına seçilen Davut Karaçak, yeni görevine başlamasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında derneğin önemine ve geleceğe yönelik planlarına vurgu yaptı. Karaçak, MOSDER'in 2003 yılından bu yana Türk mobilya sektörünü ulusal ve uluslararası alanda temsil ettiğini, sektörün gelişimini desteklemek ve üyelerinin haklarını korumak amacıyla çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

MOSDER'in Gelecek Dönem Faaliyetleri

Karaçak, MOSDER'in sektörel dayanışmayı artırma, iş birliğini teşvik etme ve bilgi paylaşımını sağlama hedeflerine dikkat çekti. Derneğin düzenlediği fuarlar, seminerler ve eğitim programları ile mobilya sanayicilerinin global arenada rekabet edebilirliklerini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Yeni dönem faaliyetleri kapsamında, yurtdışı fuar ziyaretlerine ve katılımlarına devam edeceklerini, Türkiye mobilyasını dünyaya tanıtma çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nın (IIFF) büyümesi için MOSFED ile iş birliği yapacaklarını vurgulayan Karaçak, fuarın her yıl ortalama 150 bin ziyaretçiyi ağırladığını ve bunun 50 bininin yabancı katılımcılardan oluştuğunu belirtti.

Araştırma ve Sektörel Buluşmalar

Karaçak, sektörel sorunların çözümlenmesi amacıyla kapsamlı analizlerin yapılacağını ve MOSFED tarafından yapılan araştırmaların üyelerle paylaşılacağını ifade etti. Sektörel buluşmalara önem vermeye devam edeceklerini, sektörün büyümesi ve haksız rekabetin önlenmesi için idari gelişmelerde bulunacaklarını ve üyelerin haklarını koruyacaklarını belirtti.

MOSDER üye toplantılarında uzman akademisyenler, ekonomistler ve konuşmacılarla renklendirilmiş etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini belirten Karaçak, bu toplantılarda sektör dinamiklerini belirlemeye ve geliştirmeye odaklanacaklarını söyledi.

Hedefler ve Stratejiler

Karaçak, Türkiye mobilya sektörünü güçlendirmek için sektördeki başarılı ülkelerin izinden gideceklerini, Avrupa kıtasındaki üretim yavaşlığını avantaja çevirerek, şirket evlilikleri, marka satın alımları ve işbirlikleri ile sektörün güçlenmesine katkı sağlayacaklarını ifade etti. Dünya ticaretinde Türkiye'nin aldığı payın %1'in üzerine çıkarılması gerektiğini vurgulayan Karaçak, bu hedefe ulaşmanın milli gelir seviyesini de yükselteceğini belirtti.

Davut Karaçak Kimdir?

1978 yılında Kars'ta doğan Davut Karaçak, iş dünyasında gösterdiği başarılı performans ile tanınmaktadır. Loda Mobilya'nın Yönetim Kurulu Başkanı olan Karaçak, aynı zamanda 30 Mayıs 2024 tarihinde MOSDER Başkanı olmuştur. NHD Group Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, MOBSAD Başkan Yardımcılığı, İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve İstanbul Mobilya Sanayicileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini de yürütmektedir.

2000 yılında kurduğu Tech Design iştirakinin bir parçası olarak Loda markasını hayata geçiren Karaçak, 2013 yılında İstanbul’da açtığı ilk şube ile Loda Mobilya’yı sektöre tanıttı. Bugün, Loda Mobilya'nın Modoko, Masko, Skyland Hom, Bostancı, İzmir ve Kocaeli'nde showroomları bulunmaktadır. Loda, ABD, Rusya, Dubai gibi önemli uluslararası şehirlerde de mağazalar açarak hızlı bir şekilde global marka olma yolunda ilerlemektedir. Karaçak, hem yurt içinde hem de yurt dışında Loda Mobilya’nın başarısını artırmaya devam etmektedir.

Davut Karaçak Nerelidir?
Loda Mobilya yönetim kurulu başkanı ve MOSDER başkanı Davut Karaçak Karslıdır.

Önceki Haber Ekonomik Kriz ve Hayat Pahalılığı Mobilya Şirketlerini Zora Soktu
Sonraki Haber MOSDER: Türkiye Mobilya Sanayisinin Öncüsü
Benzer Haberler