Mobilya Sektöründen Kredi Kartı Taksit Sayısının Artırılması Çağrısı

Mobilya Sektöründen Kredi Kartı Taksit Sayısının Artırılması Çağrısı

Ahmet Güleç, Mobilya Dernekleri Federasyonu'nun (MOSFED) Başkanı olarak, mobilya satışlarının artmasının, üretim ve perakende alanına olumlu etkileri olacağını belirtti. Kredi kartı taksitlerinin sayısının yükseltilmesinin, sektör için önemli bir rahatlama getireceğini ifade etti.

Güleç, mobilya üretiminin son yıllarda karşılaştığı ham madde ve işçilik maliyetlerindeki artışlara dikkat çekti. Bu zorluklara rağmen, fiyatlar üzerindeki baskıyı en aza indirmek adına geçen yıl sonuna kadar fiyat artışlarına gidilmediğini, sonrasında ise agresif fiyat politikalarından kaçınıldığını açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, sektörün doğrudan 250 bin kişiye istihdam sağladığını ve 5,2 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaştığını vurgulayan Güleç, iç piyasada ve ihracatta yaşanan düşüşlere işaret etti.

Güleç, kredi kartı taksit sayılarının artırılmasının, iç piyasa satışlarını dengeleyerek üretici ve perakendecilere destek olacağını belirtti. Ayrıca, yüksek enflasyonun tüketici kararlarını zorlaştırdığını, bu yüzden taksit sayısının en az 12, ideal olarak ise 18'e çıkarılması gerektiğini ifade etti. Mobilya alımının uzun vadeli bir yatırım olduğunu ve bu nedenle daha fazla taksit seçeneğinin tüketicilere sunulması gerektiğini belirtti.

Bu talebi iletmek üzere Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'a bir mektup gönderdiklerini de ekledi.

Önceki Haber Mobilya Sektöründe Göz Kamaştıran Yükseliş: YD-ÜFE Yüzde 73,68 Arttı
Sonraki Haber Doğanlar Mobilya, 2024'ü "İhracat Yılı" İlan Etti: Amerika, Avrupa ve Türk Cumhuriyetleri Hedefleniyor
Benzer Haberler