Mobilya Sektöründe Senetli Satışlar Yeniden Gündemde: Kredi Kartı Düzenlemeleri Zorluyor

Mobilya Sektöründe Senetli Satışlar Yeniden Gündemde: Kredi Kartı Düzenlemeleri Zorluyor

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Davut Karaçak, ticari kredi kartlarında taksit sayısının üçe düşürülmesinin sektörü olumsuz etkilediğini belirterek, bu durumun tüketicileri senetli ve faturasız satışlara yönlendirdiğini ifade etti. Karaçak, taksitlerin artırılması gerektiğini vurgularken, bu sınırlamaların vergi kaybına yol açabileceği konusunda da uyarıda bulundu.

Kredi kartı taksit sayılarının düşürülmesiyle ilgili düzenlemeler bir süredir gündemdeydi ve ilk adım atılarak bazı bankalar taksitleri üçe kadar indirdi. Bu adımın diğer bankalar tarafından da takip edilmesi bekleniyor. İç piyasada kredi kartı taksit sayılarının düşmesi, mobilya sektöründe daralmanın süreceğine vurgu yapıyor.

"Taksit Sayısı Artırılmalı"

MOSDER Başkanı Karaçak, mevcut ekonomik koşullarda tüketicilerin mobilya gibi yüksek fiyatlı ürünleri peşin veya kısa vadede alma imkanlarının olmadığını dile getirdi. Karaçak, taksit sayısının düşürülmesinin sektörü zora soktuğunu ve bu kararların gözden geçirilmesi gerektiğini de dile getirdi.

Senetli Satışlar Geri Dönüyor mu?

Kredi kartlarına getirilen kısıtlamalar nedeniyle satıcı ve alıcıların alternatif yollar aramaya başladığını belirten Karaçak, senetli satışların yeniden gündeme geldiğini ifade etti. Bu durumun gayri resmi satışların artmasına yol açabileceğini ve vergi kaybına neden olabileceğini vurguladı.

"Mobilyada Uzun Vadeli Taksit İmkanları Sunulmalı"

Karaçak, mobilyanın ev veya iş yerlerinin demirbaşı olduğunu ve uzun süreli kullanım için alındığını ifade ederek, mobilya alımında uzun vadeli taksit imkanlarının sunulması gerektiğini söyledi. Tüketicilerin mobilya alımında 12 veya 18 ay gibi taksit seçeneklerine ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu alanda kredi kartı düzenlemelerinin gözden geçirilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Önceki Haber AKAMİB Başkanı Kılıçer: Mobilya İhracatı Değer Kaybediyor, Sektör Acil Destek Bekliyor
Sonraki Haber Alsemo Mobilya, Ekonomik Zorluklar Nedeniyle Konkordato Başvurusunda Bulundu
Benzer Haberler