Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan, yeni para politikalarının mobilya sektörüne olan etkilerini ele aldı. Çapan, mevduat faizlerindeki artışın, tüketicilerin harcamalarını azaltarak birikim yapmaya yönelmesine yol açabileceğini ifade etti. Aynı zamanda, kredi alımında yaşanan zorluklar, taksit sınırlamaları ve yüksek faiz oranlarının bireylerin harcama alışkanlıklarını olumsuz etkilediğine dikkat çekti.
Mevduat faizlerindeki artışın, tüketicilerin harcamalarını azaltarak birikim yapmaya yönelttiğine dikkat çeken Çapan, “Yüksek mevduat faizleri nedeniyle tüketiciler paralarını bankada tutmayı tercih ediyor. Bu durum, birçok sektörde talebin azalmasına yol açabilir.” dedi. Ayrıca, ekonomik düzenlemelerin tüketicilerin satın alma gücünü olumsuz etkilediğini belirtti. “Kredi alımındaki zorluklar, taksit sınırlamaları ve artan faiz oranları; özellikle yüksek değerli dayanıklı tüketim ürünlerinde tüketicilerin satın alma gücünü azaltmaktadır. Taksitlendirme imkanlarının kısıtlanması, bu ürünlere olan talebi düşürmekte ve perakendecilerin satış hacmini olumsuz etkilemektedir. Talebin düşmesi, firmaların maliyetlerini karşılamak için fiyat artışına gitmelerine neden olabilir.” açıklamasında bulundu.
Müşterilere Alternatif Çözümler Sunulmalı
Bu durumla başa çıkmak için müşterilere alternatif ödeme seçenekleri sunmanın ve çeşitli kampanyalar düzenlemenin önemine vurgu yapan Çapan, “Tepe Home olarak sunduğumuz taksitli ödeme avantajını kendimiz finanse ederek, tüketicimizin alım gücüne destek oluyor ve ödeme kolaylığı sağlıyoruz.” dedi.
Yeni Yatırımlar Zorlaşıyor
Artan faiz oranlarının, işletmelerin yeni yatırımlar yapmasını da zorlaştırdığını ifade eden Levent Çapan, “Finansmana erişimde yaşanan zorluklar, orta ve küçük ölçekli işletmelerin ayakta kalmasını zorlaştırabilir. Aynı zamanda sektörü ileriye taşıyacak yenilikçi projelerin hayata geçirilmesini geciktirebilir veya engelleyebilir.” dedi.