Mobilya Sektörü İhracatta Zorlanıyor: Hafele Türkiye Başkanı Uytun’un Açıklamaları

Mobilya Sektörü İhracatta Zorlanıyor: Hafele Türkiye Başkanı Uytun’un Açıklamaları

Hafele Türkiye ve Bölgesi İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, mobilya sektöründe ihracatın zorlanmaya başladığına dikkat çekti. Uytun, genel ücret seviyeleri ve yüksek faiz oranları nedeniyle maaşlı kesimin ev almasının zorlaştığını ve bu durumun piyasayı olumsuz etkilediğini belirtti.

Mobilya Sektöründe İhracat Zorlukları

Uytun, mobilya sektöründe ihracatın zorlaştığını, bu zorlukların daha önce tekstil sektöründe başladığını ve şimdi mobilyayı da etkilediğini vurguladı. Faizlerin düşmesi için enflasyonun düşmesi gerektiğini ifade eden Uytun, döviz kurundaki artışların fiyatlara yansıdığını, ancak enflasyon nedeniyle fiyatların sınırlı arttırıldığına vurgu yaptı. 

İhracat Pazarında Yeni Açılımlar

Uytun, Türk mobilya sektörünün Amerika ve İngiltere gibi yeni pazarlara açılmaya başladığını söyledi. Türkiye’de mobilyanın kalitesinin arttığını, tasarım ve üretim gücünün geliştiğini dile getiren Uytun, TOBB’un büyük pazarlarda üreticilere ciddi destekler sağladığını belirtti.

Enflasyon Sorunu ve Gelecek Beklentiler

Türkiye’de krizlerin genellikle hızlı geçmesine rağmen, mevcut krizin daha yavaş atlatılacağı tahmininde bulunan Uytun, enflasyon sorununun altı ay içinde biraz daha düzelmesini beklediğini ifade etti. Üreticilerin kısa vadede ihracata odaklanmaları gerektiğini vurgulayan Uytun, yatırım ortamının enflasyon düzelince tekrar iyileşeceğini belirtti.

Gayrimenkul Piyasası Değerlendirmesi

Gayrimenkul sektörünün dünya genelinde durgun olduğunu söyleyen Uytun, Avrupa, Amerika ve Çin gibi ülkelerde konut pazarının yavaşladığını, ancak Arap Yarımadası ve petrol zengini ülkelerde pazarın canlı olduğunu ifade etti. Türkiye’de de gayrimenkule talep olduğunu ancak alımların ertelendiğini söyleyen Uytun, iç piyasanın enflasyon nedeniyle durgun olduğunu, ancak toparlanmanın hızlı olacağını dile getirdi.

Önceki Haber Türkiye'nin Özbekistan'a Mobilya İhracatında Düşüş: 35 Milyon Dolar Seviyesine Geriledi
Sonraki Haber Bellona ve İstikbal Satılıyor! Yeni Sahipleri Belli Oluyor
Benzer Haberler