Mobilya Fiyatlarındaki Yükseliş, Vatandaşları Tamircilere Yönlendiriyor

Mobilya Fiyatlarındaki Yükseliş, Vatandaşları Tamircilere Yönlendiriyor

Son dönemde pek çok üründe görülen fiyat artışlarından en fazla etkilenen sektörlerin en önünde gelenlerden biri mobilya endüstrisi oldu. Yüksek fiyatlar nedeniyle yeni mobilya alamayan vatandaşlar, eskilerini tamir ettirmeye yönlendi.

Batman'da mobilya tamiri ve döşemesiyle uğraşan sektör temsilcileri, mobilya ve kanepe fiyatlarında yaşanan aşırı artışın, vatandaşları eskilerini değiştirmek yerine tamir ettirmeye doğru yönelttiğine dikkat çektiler. Vatandaşların yüksek maliyetten kaçınmak için tamire yöneldiğini dile getiren sektör temsilcileri, 80 bin liralık bir koltuk takımını 20 bin liraya yenileyebildiklerini, 25 bin liralık mutfak dolaplarını ise 2-3 bin liraya tamir ettiklerini dile getirdiler.

Mobilya ustası Osman Çiftçi, eskiden ayda 3-4 yeni mutfak dolabı ve bir yatak odası sattıklarını ancak artan fiyatlar nedeniyle insanların yenisini almak yerine eskisini tamir ettirmeyi tercih ettiklerini ifade ediyor. Mobilya ve kanepe sektöründeki durgunluğun tamire olan ilgiyi artırdığını belirten sektör temsilcileri, yetkililere fiyat artışlarına karşı çözüm bulma çağrısında bulunuyor.

Yüksek fiyatların insanları tamire yönlendirdiğini belirten mobilya döşeme ve tamir ustası Ebedin Emlük, "Koltuk ve mobilya sektöründe artık yeni ürünler alınamıyor. Bu da doğal olarak tamire yönelmeyi artırıyor. Buraya getirilen eski ürünleri yeniliyoruz. Müşteriler, 15-20 bin liralık bir koltuk takımını alamadıkları için eskisini buraya getirip yarı fiyatına tamir ettiriyor ve kumaşını değiştirerek yenileniyoruz" şeklinde tüketicilerin mağduriyetlerini dile getiriyor.

Fiyatların yükselmesiyle koltuk ve kanepelerdeki talebin arttığını belirten Emlük, 80 bin liralık bir koltuk takımının tamiratını 20 bin lira gibi bir fiyata maledebildiklerini ifade ediyor. Ancak artan maliyetler ve çırak bulma zorluğu gibi sorunlarla karşı karşıya olduklarını da ekliyor.

Önceki Haber İnegöl’de Mobilya ve Yatak Sektörü Buluşması Gerçekleşti
Sonraki Haber Dışişleri Bakanlığı'nın 6 Milyonluk Mobilya İhalesi: Şeffaflık Tartışmalarını Alevlendirdi
Benzer Haberler