Mobilya Alımında Kredi Kartı Taksit Sayısı Artacak mı?

Mobilya Alımında Kredi Kartı Taksit Sayısı Artacak mı?

Son dönemde yüksek enflasyon ve artan hayat pahalılığı nedeniyle birçok ürüne taksit sınırlaması uygulandı. Mobilya almak isteyen vatandaşlar, kredi kartına kaç taksit yapıldığını merak ediyor. Peki, mobilya taksit sayısı kaç? Mobilyada kredi kartına taksit sayısı artırılacak mı?

Mobilya Taksit Sayısı Kaç?

Geçtiğimiz yıllarda Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla kredi taksit sayılarında yeni düzenlemeler meydana geldi. Bu düzenlemelerle birçok ürünün taksit sayısı azaltıldı. Mobilya ve beyaz eşya alımında taksit sayısı 12 aydan 9 aya kadar indirildi.

Mobilyada Taksit Sayısı Artacak mı?

Güncel düzenlemelere göre, fiyatı 3500 liranın üzerinde olan cep telefonlarında 3 ay, tablet ve bilgisayarlarda ise 6 ay taksit yapılabiliyor. Konut hariç, taksitli mal ve hizmet satışlarında taksit sayısı 12 ayı geçemiyor.

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, mobilyada taksit sayısının artırılmasını talep ediyor. Güleç, Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’a konuyla ilgili taleplerini içeren resmi bir yazı gönderdiklerini ifade etti. 

Güleç, "Sektördeki satış adetlerinde yaşanan düşüşler nedeniyle zor günler yaşıyoruz. Mobilyaların kredi kartı ile satışında uygulanan taksit sayısının artırılması sektörü rahatlatacaktır," dedi ve taksit sayısının yeniden 12'ye çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Önceki Haber Yataş Grup, Fortune 500 Listesinde Mobilya Sektörünün Lideri Oldu
Sonraki Haber Koleksiyon Mobilya'dan Yeni Sözleşme Müjdesi
Benzer Haberler