Merkez Bankası'ndan Dikkat Çeken Mobilya Raporu

Merkez Bankası'ndan Dikkat Çeken Mobilya Raporu

Yüksek enflasyon ve faiz oranlarının yükselmesi, mobilya sektörünü ciddi şekilde etkilendiği kaydediliyor. Sektör temsilcileri, satışların canlanması için taksit sayılarının artırılmasını talebinde bulunuyor.

Artan enflasyon ve faiz oranları, mobilya sektörünü olumsuz yönde etkiledi. Düğün sezonuna rağmen satışlarda büyük bir düşüş yaşayan sektör temsilcileri, devletten taksit sayılarının artırılması konusunda destek beklediklerini belirtiyor. Merkez Bankası'nın Üçüncü Enflasyon Raporu'na göre, özellikle dayanıklı tüketim mallarına olan talep azalırken, mobilya sektörü bu durumdan en çok etkilenen sektörlerin başında bulunuyor. Alım gücünün azalması ve borçlanma maliyetlerinin artması, mobilya satışlarına ciddi bir zarar verdi.

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, taksit sayılarının düşürülmesinin sektörü zor bir duruma soktuğunu ifade etti. Güleç, "Vatandaşlar 10 yıl kullanacakları bir ürünü peşin ya da kısa vadede alma imkanına sahip değil. Bu yüzden taksit sayısı 9 aydan 18 aya çıkarılmalı" şeklinde konuştu.

Önceki Haber Türk Mobilya Sektörünün Dünya Pazarındaki Payı Rekor Seviyeye Ulaştı
Sonraki Haber Türkiye'nin Özbekistan'a Mobilya İhracatında Düşüş: 35 Milyon Dolar Seviyesine Geriledi
Benzer Haberler