Kervan Mobilya Kimin?

Kervan Mobilya Kimin?

1977 yılında Süleyman Yurtnaç tarafından kurulan Kervan Mobilya, sektördeki en deneyimli firmalardan biri olarak dikkat çekiyor. Kervan, ev tekstili, ev aksesuarı ve mobilya alanında geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Yaklaşık 14 bin çeşit ürüne sahip olan Kervan, özellikle havlu ve tekstil ürünlerinin üretimini kendi bünyesinde gerçekleştirirken, mağazalarında iç piyasanın birçok tanınmış markasına da yer veriyor.

Kervan, ürün yelpazesine Uzakdoğu'nun mistik mobilya ve aksesuarlarını da dâhil ederek, bu ürünlerin ithalatını özel olarak gerçekleştiriyor. 2001 yılında ürün gamını genişleten firma, modern ve klasik mobilya satışına da başlamış ve böylece tüketicilere daha fazla seçenek sunuyor.

Şinasi Demirel Kimdir?

Şinasi Demirel, Isparta'da kumaş ve halı toptancılığıyla başlayan ticaret hayatını, Türkiye'nin ilk ev dekorasyon mağaza markalarından biri olan Kervan Mobilya'ya dönüştürmeyi başardı. Babasının Akşehir'de mütevazı bir manifaturacı olarak çalıştığı dönemde, askerden dönen Demirel, babasının vefatı üzerine işlerin başına geçti. Kumaş ticaretine Konya çevresine toptan satışla devam eden Demirel, daha sonra köylülere ipek halı malzemeleri satmaya başladı. Bu iş, Demirel'in el emeği ürünlere olan ilgisini artırdı.

İstanbul'a Geçiş ve Yenilikçi Satış Yöntemleri

1983'te İstanbul'a taşınan Şinasi Demirel, burada toptancılığa başladı. Halı ve battaniye toptancılığı ile başladığı iş hayatında, yenilikçi bir satış kampanyası başlattı. Herhangi bir mağaza sahibine, mağazalarında bir ay boyunca ürünlerini satmayı teklif eden Demirel, bu satışlardan yüzde 25 kâr sağladı. Bu kampanyayı ülke geneline yayarak halı, battaniye, ev tekstili, çarşaf, yatak ve nevresim gibi ürünlerin satışını gerçekleştirdi. O dönemde kredi kartının olmadığı bir ortamda vadeli satış yaparak büyük bir çıkış yakaladı.

Perakendeciliğe Geçiş ve Kervan Mağazaları

1991'den sonra Şinasi Demirel, toptancılığın yavaşlaması üzerine perakendeciliğe geçiş yaptı. Şişli'de açtığı ilk perakende mağazasının başarısını gördükten sonra Pangaltı, Karaköy ve Bakırköy'de kendi mağazalarını açtı. Toptancılığı bırakarak ithalatçı olmaya karar verdi ve kendi mağazalarında perakende satışa başladı.

Kervan'ın Büyümesi ve İthalat

Bugün Kervan Mobilya, büyük ölçüde Uzakdoğu'dan olmak üzere 17 ülkeden ithalat yapan ve 28 mağazada satış yapan bir marka haline geldi. Demirel, mağazalarında oryantal dekorasyon ürünleri satarak büyük mağazacılığa adım attı. Kervan mağazaları, 28 milyon dolar ciroya ulaşarak sektörde önemli bir yer edindi. Ağustos ayında Avcılar'da 3600 metrekarelik bir mağaza daha açacaklarını belirten Demirel, gelecekte daha büyük mağazalar açmayı hedeflediklerini belirtti.

İthalat ve Yeni Ürünler

Şinasi Demirel, dil bilmeden yurt dışına çıkarak ithalat yapmaya başladı. Ev tekstili ithalatının yanı sıra küçük aksesuarlar ve mobilya getirmeye başladı. Bu ürünlerin de büyük ilgi görmesiyle mağazalarını büyütmeye karar verdi. Bugün Kervan, 17 ülkeden ithalat yapan ve 45 bin müşteriye hizmet veren bir marka olarak büyümeye devam ediyor.

Şinasi Demirel'in girişimcilik hikayesi, kumaş ticaretinden başlayıp uluslararası bir ev dekorasyon markasına dönüşme yolculuğunu anlatan ilham verici bir başarı öyküsüdür.

Kalite ve Müşteri Memnuniyeti

Kuruluşundan bu yana kalite ve müşteri memnuniyetini hedefleyen Kervan, ürün ve hizmetlerinin faydasını tüketiciler için en üst düzeye çıkarmayı prensip edinmiş durumda. Bu hedef doğrultusunda, 2001 yılında hizmet anlayışını genişleterek müşterilerine iç mimari ve dekorasyon konularında danışmanlık yapmaya başlamış. Deneyimli mimari danışmanları, ürün seçimi ve yerleşimi konusunda müşterilere ücretsiz olarak hizmet veriyor, böylece Kervan, sadece ürün satışı ile sınırlı kalmayıp, müşterilerine daha kapsamlı bir hizmet sunuyor.

Kervan Mobilya, yılların verdiği tecrübe ile sektördeki yerini sağlamlaştırırken, kalite ve müşteri memnuniyeti konusundaki kararlılığı ile de ön plana çıkıyor. Süleyman Yurtnaç’ın vizyonu ile şekillenen Kervan, bugün de aynı prensiplerle yoluna devam ediyor.

Kervan Güvenilir Mi?

Kervan Mobilya, kaliteli ve estetik tasarımlarıyla ön plana çıkmasına rağmen, bazı teslimat gecikmeleri ve satış sonrası hizmet sorunları nedeniyle olumsuz geri bildirimler alıyor. Genel olarak, markanın ürün kalitesi yüksek olup, müşteri memnuniyetini artırmak adına hizmetlerinde bazı iyileştirmeler yapması öneriliyor.

Önceki Haber Mondihome'un Satışı Bekleniyor: İhale Sürecinde Yeni Gelişmeler!
Sonraki Haber Mapa Mobilya Kimin?
Benzer Haberler