Kastamonu Entegre'nin Laminat Parkelerine Uluslararası "Greenguard Gold" Sertifikası

Kastamonu Entegre'nin Laminat Parkelerine Uluslararası

Kastamonu Entegre, laminat parke ürün grubu için uluslararası alanda önemli bir sertifika olan "Greenguard Gold" sertifikasını alamaya layık görüldü. Bu sertifika, ürünlerin düşük emisyonlu olduğunun ve sağlıklı bir yaşam alanı için uygun olduğunun bir kanıtı.

Sağlıklı ve Sürdürülebilir Ürünler

Kastamonu Entegre, ahşap bazlı panel sektöründe tanınmış bir marka olarak, UL Solution (Underwriters Laboratories) tarafından verilen "Greenguard Gold" sertifikasını alarak ürünlerinin sağlık, güvenlik ve sürdürülebilirlik kriterlerini karşıladığını ortaya koydu. Bu sertifika, şirketin çevre dostu ve iç mekânlarda güvenilir çözümler sunduğunun bir tescili.

CEO Haluk Yıldız'ın Açıklamaları

Kastamonu Entegre CEO'su Haluk Yıldız, “Uluslararası alanda geçerliliği olan prestijli bir sertifika almaktan dolayı mutluyuz. İç mekânların hava kalitesi, mekânlarda kullanılan malzemelerden büyük oranda etkileniyor.  Yapı malzemeleri ve mobilyalarda bulunan kimyasallar buharlaşma gibi çeşitli nedenlerle havaya karışıyor ve mekândaki havayı kirletiyor. Bu sertifika çevreye ve insan sağlığına zarar verebilecek özellikteki kimyasal gazları ifade eden ‘Uçucu Organik Bileşikler’ (Volatile Organic Compounds) başta olmak üzere çeşitli kimyasallarla ilgili en titiz derecelendirme ölçütü. İnsan ömrünün önemli bir kısmının geçtiği iç mekânlardaki hava kalitesi açısından çok önemli olan bu sertifika, çocuklar ve nefes yollarıyla ilgili hastalıklarla mücadele eden kullanıcılar başta olmak üzere herkes için kritik bir ihtiyacı karşılıyor. Sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarını temsil eden sertifika ile müşterilerimize verdiğimiz taahhütlerimizin uluslararası otoriteler tarafından da takdir edilmesi gurur verici” ifadeleriyle duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Çevresel Performansın Tescili

Kastamonu Entegre, Türkiye’de "Blue Angel" (Mavi Melek) sertifikasını alan ilk parke markası olarak, çevresel performansını "Greenguard Gold" sertifikası ile uluslararası düzeyde bir kez daha kanıtlamış oldu. Ayrıca, ürünlerinin yaşam döngüleri boyunca çevresel etkilerini doğrulayan Çevresel Ürün Beyanı (Environmental Product Declaration) belgesine de sahip olduğu biliniyor.

Greenguard Gold Sertifikası Nedir?

"Greenguard Gold" sertifikası, UL Environment departmanı tarafından verilen, ürünlerin düşük kimyasal emisyona sahip olduğunu tescil eden bir program olarak biliniyor. Bu sertifikaya sahip ürünler, iç mekân hava kalitesini iyileştiriyor, insan sağlığını ve konforunu destekliyor. Greenguard sertifikasına sahip ürünler, LEED v4 ve BREEAM gibi uluslararası yeşil bina sertifikasyon sistemlerinde belirlenen tüm emisyon ve içerik kriterlerini de sağlıyor.

Kastamonu Entegre, çevre dostu, güvenilir ve yenilikçi ürünleriyle dikkat çekiyor ve ahşap bazlı panellerde sıfır formaldehit emisyonuna işaret eden NAF (No-added formaldehyde) özellikli Türkiye'nin fosil bazlı kimyasal içermeyen ilk ahşap bazlı paneli Pureboard’un da üreticisi olarak tanınıyor.

Önceki Haber Avcılar'da Mobilya Fabrikasında Korkutan Yangın
Sonraki Haber Biga TSO'dan Mobilya Sektöründe Önemli Hamle!
Benzer Haberler