Kasper Kyster El İşçiliği ile Plastik Mobilyalar Üretiyor

Kasper Kyster El İşçiliği ile Plastik Mobilyalar Üretiyor

Danimarkalı tasarımcı Kasper Kyster, elle bükerek oluşturmuş olduğu plastik levhalardan oluşan "Crafting Plastic" isimli bir mobilya koleksiyonu tanıttı.

Kyster, bu mobilya parçalarını iki milimetre kalınlığındaki PETG plastik levhaları ısıtarak tasarlıyor. Levhalar belirli boyutlarda kesildikten sonra bir ısı tabancası ve birkaç bez yardımıyla ısıtılıp katlanarak mobilya haline getiriliyor. Mobilyaların şekli, kullanılan malzemenin özelliklerine göre düzenleniyor.

Koleksiyonda tabureler, sandalyeler, büyük bir raf, bir portmanto ve iki lamba yer alıyor. Kyster, mobilya parçalarını mümkün olduğunca basit tutarak, formdan çok malzeme ve sürece odaklanmayı amaçlıyor. Bu sayede, tasarımların işlevselliği konusunda şüphe duyulmuyor.

Aydınlatma tasarımları ise daha heykelsi bir yapıya sahip, çünkü ışık olarak işlev görmeleri için farklı şekillerde bükülmeleri gerekiyor. Kyster, Crafting Plastics koleksiyonunu "endüstriyel olandan organik olana bir dönüşüm" olarak tanımlıyor ve bu tasarımların plastiğin nasıl daha zanaatkar bir şekilde kullanılabileceğini göstermesini planlıyor.

Plastiğin genellikle endüstriyel bir malzeme olarak kullanıldığını ve bir sandalyeyi hızla ve kusursuz bir şekilde şekillendirmek için tercih edildiğini belirten Kyster, el yapımı ürünlerin bu malzemenin farklı bir potansiyelini ortaya koyduğuna dikkat çekiyor. Kyster’in kullandığı plastik, %30 oranında geri dönüştürülmüş malzemeden oluşuyor. Daha yüksek oranda geri dönüştürülmüş plastik kullanılamıyor çünkü bu, mobilyaların yapısal sağlamlığını olumsuz etkiliyor.

Önceki Haber Başakşehir'de Mobilya Atölyesinde Yangın Korkusu
Sonraki Haber Genel Müdürün Ölümüyle Sarsılan Mobilya Devi Wäscherei İflas Etti
Benzer Haberler