Kadın Ustalar Mobilya Sektöründe Başarıyla Yer Alıyor

Kadın Ustalar Mobilya Sektöründe Başarıyla Yer Alıyor

Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bulunan bir mobilya fabrikasında çalışan 17 kadın usta ve çırak, çalışma hızları ve azimleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Ustalardan Fatma Karadağ, işini severek yaptığını ve bu sayede daha sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürdüğünü belirtti. Karadağ, "Evde boş oturmasınlar, mahalle dedikodusu yapmasınlar" sözleriyle tüm kadınlara çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Kadınların Mobilya Sektöründeki Başarısı

Mobilya üretimi, geleneksel olarak erkeklerin egemen olduğu bir sektör olarak bilinse de Elazığ OSB'de faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasında çalışan kadın ustalar, hem hızları hem de azimleriyle göz dolduruyor. Fatma Karadağ, fabrikada çalışmanın kendisine özgüven kazandırdığını ve toplumsal katkı sağladığını dile getirdi.

Kadınlara Tavsiyeler

Fatma Karadağ, "Evde oturacağıma bir işe girmek istiyordum. Bu iş hem maddi hem de manevi olarak bana çok iyi geldi. Bütün kadınlara, evde boş oturmaktansa çalışmalarını tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu. Karadağ, mobilya sektöründe zımpara, makine paketleme gibi birçok işi yaptıklarını ve çalışma ortamlarının çok güzel olduğunu ifade etti.

Kadın Çalışanların Önemi

Mobilya fabrikasının sahibi Selçuk Tüfenkçi, 1994 yılından beri mobilya sektöründe olduğunu ve 2006'dan beri kendi şirketini kurarak istihdam sağladığını söyledi. Tüfenkçi, "Çalışanlarımızın çoğu kadın. Kadınların evde oturmalarındansa gelip çalışmalarını istiyoruz. Şu anda 17 kadın çalışanımız var ve onlardan çok memnunuz. Kadınlar işlerine daha sadık oluyor" dedi.

Önceki Haber Mobilya Sektöründe Acil Eleman Arayışı: Üretim Tehlikede!
Sonraki Haber İntermob Mobilya Yan Sanayi Fuarı 26. Kez Açılıyor
Benzer Haberler