Eski Mobilyalar Çöpe Gitmiyor, Ustaların Elinde Yeniden Hayat Buluyor

Eski Mobilyalar Çöpe Gitmiyor, Ustaların Elinde Yeniden Hayat Buluyor

Aydın'ın Efeler ilçesinde 38 yıldır döşemecilik yapan Murat Kuzu, eski ve hasar görmüş mobilyaları onararak tekrar kullanılabilir bir hale getiriyor. 

Mobilya Fiyatlarının Yükselmesi ve Tamire Yönelme

Son dönemde mobilya fiyatlarının artması nedeniyle, vatandaşlar eski mobilyalarını atmak yerine tamir ettirerek kullanmayı tercih ediyor. Özellikle maddi durumu orta halli veya düşük olanlar, yeni mobilya almak yerine mevcut mobilyalarını onarıyor.

Murat Kuzu'nun Mesleğe Başlama Hikâyesi

Cuma Mahallesi'nde bulunan atölyesinde çalışan Murat Kuzu, bu mesleğe askerden döndükten sonra başlamış. Çıraklık veya kalfalık dönemi geçirmeden işi öğrenen Kuzu, her türlü mobilyayı onarabiliyor.

Tamir ve Bakım Hizmetleri

Ev mobilyalarının tamir, bakım ve yüzey döşemesi işlemlerini yapan Kuzu, "Tüm ev mobilyalarının tamirini ve yüzey değişimini yapıyoruz. Aydın'da orta halli ve durumu kötü olan insanlar yeni mobilya almak yerine tamir ettiriyor. Ancak durumu iyi olanlar genelde yenisini almayı tercih ediyor. Günümüzde tamir etmek daha ekonomik bir seçenek haline geldi. Tamir edilen mobilyalar da uzun süre dayanıyor" diyor.

Fiyat Araştırması ve Uygun Fiyatlar

Murat Kuzu, sektörde sürekliliğin uygun fiyatlara bağlı olduğunu belirtiyor. "İnsanlar mobilya tamiri yaptırmadan önce fiyat araştırması yapıyor ve en uygun buldukları yerde işlem yaptırıyorlar. Ben de emekliyim ve mümkün olduğunca hesaplı hizmet veriyorum. Allah’a şükür işlerimiz de iyi. Herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye ekliyor.

Çırak Sorunu ve Geleceğe Dair Endişeler

Döşeme sektöründe çırak bulmanın zorlaştığını belirten Kuzu, "Çırak dönemi bitti. 15-20 yıldır yalnız çalışıyorum. Mesleğe rağbet yok ve bu sorun sadece benim değil, tüm esnafların sorunu. Böyle giderse birçok meslek zamanla yok olacak. Biz son demlerimizi yaşıyoruz. İleride vatandaşlar mobilyalarını tamir ettirecek usta bulamayacak" ifadelerine yer verdi.

Bu nedenle, eski ve yıpranmış mobilyalar çöpe gitmek yerine, Murat Kuzu gibi ustaların ellerinde yeniden hayat buluyor.

Önceki Haber Mobilyada Çıkış Yolu: Katma Değerli Üretim
Sonraki Haber Hatay'da 3.500 Yıllık Mobilya Alışverişi Tableti Bulundu! Geçmişe Işık Tutan Keşif
Benzer Haberler