Ege Mobilya ve Katip Çelebi Üniversitesi'nden Güçlü Üniversite-Sanayi İş Birliği Adımı

Ege Mobilya ve Katip Çelebi Üniversitesi'nden Güçlü Üniversite-Sanayi İş Birliği Adımı

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Katip Çelebi Üniversitesi Orman Fakültesi ile bir araya gelerek üniversite-sanayi iş birliği alanında yapılabilecek projeleri değerlendirdi. Bu iş birliğinin, sektörün yenilikçi, sürdürülebilir ve rekabetçi bir yapıya kavuşmasında önemli bir rol oynayacağına vurgu yapıldı.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle, üniversite-sanayi iş birliğinin sektördeki sorunlara çözümler üretmeye yardımcı olduğunu belirterek, "Ar-Ge ve inovasyon, kalifiye işgücü yetiştirme, üretim süreçlerinin optimizasyonu gibi birçok alanda akademi ile iş birliği yapmak istiyoruz. Bu iş birliğinin en somut örneğini, düzenlediğimiz tasarım yarışmalarının yarattığı katma değerle görmekteyiz" şeklinde konuştu.

EİB Temsilcileri, Katip Çelebi Üniversitesi Danışma Kurulu'na Dahil Edilecek

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Hikmet Güngör, sektörün üniversitelerle daha düzenli bir iletişim içinde olması gerektiğini ifade etti. Güngör, "EİB olarak ilk adımda, iki temsilcimizi Katip Çelebi Üniversitesi Orman Fakültesi Danışma Kurulu’na dahil edeceğiz. Fakültenin üç ana sektördeki alt bölümleri ile sektörel ihtiyaçları eşleştirecek bir analiz yaparak, iş birliği süreçlerini başlatacağız" dedi.

Katip Çelebi Üniversitesi ile Ortak Avrupa Birliği Projesi

A. Müjdat Kemer, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Mobilya Çalışma Komitesi Başkanı olarak, üniversite-sanayi iş birliğinin hem akademik hem de sektörel açıdan önemli kazanımlar sağlayacağını belirtti. Kemer, "Bu tür iş birlikleri sektöre küresel rekabette önemli avantajlar sağlayacaktır. Ayrıca, Aegean Furniture adlı Ur-Ge projemizin üniversite müfredatı ile entegrasyonu ve derslerin sektör ihtiyaçlarına göre güncellenmesi planlarımız arasında yer alıyor" şeklinde konuştu.

Sürdürülebilirlik ve Yeşil Mutabakat Konularında Akademinin Rolü

Müjdat Kemer, sektördeki sürdürülebilirlik çalışmalarına da değinerek, "Birliğimiz üyesi firmaların sürdürülebilirlik yetkinliklerini artırmak ve AB Yeşil Mutabakatı’na uyum sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Akademik iş birliği, sürdürülebilir ürün girişi, Eko-Dizayn ve Dijital Ürün Pasaportu gibi yeni düzenlemelere adaptasyon konusunda büyük önem taşıyor" dedi. Bu bağlamda, Katip Çelebi Üniversitesi ile ortak Avrupa Birliği projeleri üzerinde çalışmalar yürütülecek.

Önceki Haber Eskişehir'de Mobilya Atölyesinde Yangın
Sonraki Haber Trabzon Mobilya Sektörü Gürcistan’da Yeni İş Birlikleri Kurdu
Benzer Haberler