Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED), düğün sezonunun başlamasıyla birlikte mobilya sektöründe büyük bir hareketlilik yaşandığına dikkatleri çekiyor. Evlilik hazırlığı yapan çiftler, mobilya üreticilerine yönelerek en çok yatak odası ve salon takımlarına ilgi gösteriyor.
MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, düğün sezonunun mobilya sektörüne getirdiği canlılık hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Güleç, kredi kartlarına uygulanan taksit sınırlandırmasının yeni evlenecek çiftler ve üreticiler için zorluk yarattığına vurgu yapıyor.
Güleç, "Yaz mevsimiyle birlikte iç piyasada hareketlilik başlıyor. Yeni evlenecek çiftler, bütçelerine ve tasarım zevklerine uygun mobilyaları seçmek için mobilyacıları gezmeye başladı. Üreticilerimiz de buna göre çeşitli setler ve indirimler sunuyor. Özellikle salon ve yatak odası takımları yoğun ilgi görüyor. Tüketiciler, fiyatların uygunluğunun yanı sıra konfor ve şıklığa da önem veriyor." dedi.
Güleç, yerel üreticilerin tercih edilmesinin ekonomiye katkı sağlayacağına dikkat çekerek "Türkiye, dünyada tüm mobilya gruplarında üretim yapabilen dört ülkeden biri. Tasarım, kalite ve konforla öne çıkıyoruz. Yeni evlenecek çiftlere tavsiyem, ince eleyip sık dokumaları ve içlerine sinen ürünleri seçmeleri. Taşınacak veya evini yenileyecek olanlara ise sadelik ve kullanım verimliliğine dikkat etmelerini öneriyorum. Geleceğin trendi sadelik olacak" ifadelerine yer verdi.
Türkiye mobilya sektörünün dinamik yapısı sayesinde ulusal ve küresel değişimlere uyum sağlayarak üretim hacmini artırdığını söyleyen Güleç, sektörün yaklaşık 50 bin üreticiyle 250 bin kişiyi istihdam ettiğini vurguladı. 2023 yılında yaşanan ekonomik zorluklara rağmen, 2024 yılına umutla başladıklarını belirten Güleç, yıl boyu düzenlenecek fuarlar ve ticaret etkinlikleri ile ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Güleç, kredi kartlarına uygulanan taksit sınırlandırmalarının sektör üzerindeki olumsuz etkilerine de parmak basarak, "Mobilyalar sık sık değiştirilen ürünler değil. Tüketiciler aldıkları mobilyaları yıllarca kullanıyor. Enflasyon ve ham madde fiyatlarının artışı nedeniyle mobilya fiyatları yüksek. Bu yüzden taksit sınırlandırması hem tüketiciyi hem de üreticiyi zorluyor. Taksit sayısının artırılmasını talep ediyoruz. Bu sayede ülkemizin ekonomisine daha fazla katkıda bulunabiliriz." diye konuştu.