Düğün Masrafları Uçuşta: Evlenecek Çiftlere Kötü Haber!

Düğün Masrafları Uçuşta: Evlenecek Çiftlere Kötü Haber!

Evlenecek çiftleri bu yıl zor günler bekliyor. Yüksek enflasyon nedeniyle düğün masrafları neredeyse iki katına kadar çıkmış durumda. Düğün sezonu açılmış olsa da maliyetler uçuşta. Düğün salonundan gelinliğe, beyaz eşyadan mobilyaya kadar yapılan harcamalar 1 milyon TL'yi buluyor.

Düğün Sezonunda Maliyet Şoku

Ramazan ve Kurban Bayramı'nın ardından düğünler bir hız kazandı. Ancak, evlenecek çiftler bu yılki yüksek fiyatlardan oldukça şikâyetçi durumda. Beyaz eşyadan oturma grubuna, düğün salonundan ziynet eşyalarına kadar her kalem maliyet, minimum 1 milyon TL'ye kadar ulaşıyor.

Fiyatlar Dudak Uçuklatıyor

Davetiye, çeyiz, altın, mobilya, beyaz eşya ve ev kirası derken düğün masrafları liste başında yer alıyor. Her bir kalemin fiyatı adeta ateş pahası. Çiftler, düğün alışverişlerini daha uygun fiyatlarla yapmak için Eminönü'ne yöneliyor, ancak burada da fiyatlar oldukça yüksek durumda.

1 Milyon TL'yi Bulan Düğün Masrafları

Düğün yapmanın maliyeti 1 milyon TL'yi buluyor. Çiftler, devletin sunduğu 150 bin TL'lik evlilik kredisinin şartlarına takılıyor ve düğün hazırlıkları için borca giriyor. Çeyiz hazırlıkları en az 25 bin TL'yi buluyor.

Gelinlik ve Damatlık Masrafları

Gelinlik ve damatlık, evlilik denilince ilk akla gelen harcamalardan. Eminönü'nde gelinlik fiyatları 10 bin TL'den başlayıp 55 bin TL'ye kadar çıkıyor. Bazı gelinlikçiler, gelinlik denemesi için bile ücret talebinde bulunuyor.

Mobilya ve Beyaz Eşya Maliyetleri

En uygun düğün salonu fiyatı 50 bin TL'den başlıyor. Mobilya ve beyaz eşya için ise 350 bin TL'yi gözden çıkarmak gerekiyor. Bu yıl, evlenecek çiftleri zor bir süreç bekliyor.

Önceki Haber Ulaşımpark’ın Ofisleri Yenileniyor: 1.3 Milyonluk İhale My Ofis'e Gitti!
Sonraki Haber Wastespresso: Kahve Atıklarından Mobilya Üreten Yenilikçi Girişim
Benzer Haberler