Doğanlar Mobilya Grubu 5 Milyar TL Gelire Ulaştı

Doğanlar Mobilya Grubu 5 Milyar TL Gelire Ulaştı

Doğanlar Mobilya Grubu (DGNMO), 2024 yılının ilk yarısına ait finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin, ilk 6 ayda %6'lık bir satış büyümesi yakalayarak toplamda 5 milyar TL gelir elde ettiği kaydedildi. Aynı dönemde, 436 milyon TL FAVÖK (Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) ile %9 FAVÖK marjına ulaştı. 2024'ün ikinci çeyreğinde ise FAVÖK tutarı 350 milyon TL'ye çıkarken, FAVÖK marjı %13 oldu. Ayrıca, net kâr marjı yılın ilk yarısında %4, ikinci çeyrekte ise %8 olarak gerçekleşti.

Doğanlar Mobilya, Ağustos 2024 itibarıyla 658 yurtiçi ve 113 yurtdışı olmak üzere toplamda 771 satış noktasıyla hizmet veriyor. Şirket, enerji tasarrufu sağlamak amacıyla güneş enerjisi sistemlerine (GES) yatırım yapmaya devam ediyor. Kelebek markasının Düzce’deki üretim tesisinde GES kurulumu tamamlanarak test aşamasına geçildi. Doğtaş’ın Çanakkale-Biga’daki tesisine kurulacak GES ise Ekim ayında tamamlanacak.

Şirket, 2024'ün ilk yarısında ISO 500 listesinde 58 sıra yükselerek 250. sıraya yerleşti. Ayrıca, Fortune 500 listesinde 112 sıra, Capital500'de ise 56 sıra yükseldi. AR-GE çalışmalarında ise tasarım tescil sayısına göre ilk 50 şirket arasında birinci sırada yer aldı.

Doğanlar Mobilya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, ekonomideki zorluklara rağmen 6 güçlü markaları ve deneyimli yönetim ekibiyle sektörde liderliklerini sürdürdüklerini belirtti. Doğan, 2024'ün ilk yarısında %77 büyüme kaydettiklerini ve satış hedeflerine hızla yaklaştıklarını dile getirdi. Sürdürülebilir büyüme ve finansal başarılarıyla yıl başında belirledikleri hedeflere ulaşmakta kararlı olduklarını söyledi.

Hisse performansına dair değerlendirmelerde ise piyasa analizlerinin yapay zeka ve makine öğrenmesi ile desteklenerek daha güvenilir sonuçlar verdiği belirtiliyor. Bu teknolojiler, bir hissenin potansiyelini daha iyi analiz ederek risk ve fırsatları öngörmede avantaj sağlıyor.

Önceki Haber Mobilya Sektörünün Hedefi: Dünyada İlk 5’e Girmek
Sonraki Haber Fındık Fiyatı Neden Düşük? Yada gerçekten düşük mü?
Benzer Haberler