Doğanlar Mobilya, 2024'ü "İhracat Yılı" İlan Etti: Amerika, Avrupa ve Türk Cumhuriyetleri Hedefleniyor

Doğanlar Mobilya, 2024'ü

Bu strateji kapsamında, Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Türk cumhuriyetlerinde daha etkin bir şekilde faaliyet göstereceklerine vurgu yaptılar. Grup CEO'su Mustafa Karamemiş, hedeflerinin ciroları içinde ihracat payını 5 yılda yüzde 25'e çıkarmak olduğunun altını çizdi.

Doğanlar Mobilya, bünyesinde bulunan markalarıyla (Doğtaş, Kelebek, Kelebek Mutfak-Banyo, Lova Yatak, Ruum Store, Biga Home) özellikle Amerika'daki yapılanmasını tamamlayarak, Afrika, Ortadoğu ve Türk cumhuriyetleri bölgelerine odaklanacaklarını dile getirdiler. Grubun gündeminde yurtdışında marka satın almaları da bulunuyor. 2024 için planlanan yaklaşık 600 milyon TL'lik yatırımın büyük bir kısmı, dijital altyapı, sürdürülebilirlik, kapasite artırımı ve satış noktalarını güçlendirmeye yönelik olduğunu da sözlerine eklediler.

Mustafa Karamemiş, 2024'ün ilk 6 ayının ekonomik sıkıntılara bağlı olarak daralma yaşanacak bir dönem olacağını öngörerek, bu nedenle ihracata odaklanma kararı aldıklarını belirtti. Senegal üzerinden Amerika'ya açılan bir ihracat stratejisini benimseyen şirket, Amerika'daki yatak ithalatındaki vergi engelini aşmak için Senegal'i bir geçiş noktası olarak kullanacak.

Grup, 2023'te 45 ülkeye ihracat yaparak yılsonunda 19 satış noktasına ulaştığı Senegal pazarında, Biga Home markasıyla yaygınlaşmayı hedefliyor. Ayrıca, Amerika'da kendi mağazalarına sahip olan grup, özellikle e-ticaret üzerinden büyümeye odaklanacakları ileriki planları arasında ki en önemli adım olacak. Yurtiçinde ve yurtdışında toplamda 730 satış noktasına ulaşan Doğanlar Mobilya, 2024'te markalar bazında 110 yeni mağaza açma hedefiyle büyümeyi sürdürecek.

Grup aynı zamanda satın alma stratejilerini sürdürüyor; özellikle İtalya'da bir marka ile görüşmeleri devam ediyor. Bu strateji, marka değeri olan firmaların bünyeye katılmasıyla güçlü bir marka portföyü oluşturma amacını taşıyor. Yatırımların bir parçası olarak, dijital altyapı güçlendirme, kapasite artırımı ve sürdürülebilirlik konularında 2024'te gerçekleşecek olan projeleri yönetmek üzere grup, güçlü bir ekiple bu hedeflere ulaşma çabasında.

Önceki Haber Mobilya Sektöründen Kredi Kartı Taksit Sayısının Artırılması Çağrısı
Sonraki Haber Türk Mobilya Aksesuarları, Macaristan'da Talep Gördü!
Benzer Haberler