Çilek Mobilya, Üretim Kapasitesini Artırarak Orta Asya'ya Açılacak

Çilek Mobilya, Üretim Kapasitesini Artırarak Orta Asya'ya Açılacak

Çilek Mobilya, üretim kapasitesini artırarak yıllık 500 bin olan üretimi 650 bin adete çıkarmayı amaçlıyor. İhracatta hedef büyüten marka, Azerbaycan ile gerçekleştirdiği iş birliği sayesinde Türk cumhuriyetlerine mobilya satmayı hedefliyor. Katar ve Suudi Arabistan’da açılacak yeni mağazalarla birlikte ihracat payını %50’ye kadar çıkarmayı amaçlıyor.

Bebek, çocuk ve genç odası mobilyalarında uzmanlaşarak Türkiye’de konsept mağazacılık anlayışını getiren Çilek Mobilya, yeni yatırımlar ve iş birlikleriyle büyüme kararı aldı. 2023 yılında TL bazında %44 büyüme kaydeden marka, bu yılki hedefini %55 olarak belirledi. Geçen yıl cirosunun %33'ünü ihracattan elde eden Çilek, özellikle Körfez ülkelerine yönelik ihracatını güçlendirmeyi ve bu oranı %50’ye kadar çıkarmayı hedefliyor.

Yeni İş Birlikleri ve Yatırımlar

Çilek Mobilya, İnegöl'deki 50 bin metrekarelik fabrikasında üretim yapıyor. Yapılacak ek yatırımla üretim kapasitesini yıllık 650 bin adete çıkarmayı planlıyor. Şirket ayrıca Azerbaycan’da bir üreticiyle iş birliği yaparak buradan Türk cumhuriyetlerine mobilya tedarik edecek. Mısır'da da montaj çalışmalarına başlamayı planladıklarını belirten Çilek, bu bölgede de yeni fırsatlar aradıklarını dile getirdi.

İhracatın Gücü

Çilek Mobilya, bugün 5 kıtada 50'den fazla ülkede 500’den fazla satış noktasıyla faaliyet gösteriyor. 1996 yılında ilk ihracatını Ukrayna'ya yapan marka, şimdi dünya genelinde milyonlarca çocuğun odasına girmeyi başardı. Markanın hedefi, gelecek 10 yılda satış noktalarını bine çıkararak daha fazla çocuğun hayalini gerçekleştirmek. Çilek Mobilya, bugüne kadar toplam 375 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ve her üç TIR’dan birinin yurt dışına gönderildiğini belirtti.

Ar-Ge Yatırımları

Çilek Mobilya, 2015 yılında sektörün ilk Ar-Ge Merkezi'ni, 2017'de ise Tasarım Merkezi'ni kurarak önemli yeniliklere adını yazdırdı. Şirket, cirosunun %3’ünü Ar-Ge’ye ayırıyor ve şimdiye kadar 1150 tasarım tesciline sahip. Çilek, inovasyon ve verimlilik alanlarında kazandığı ödüllerle de dikkatleri çekiyor.

Çilek Vakfı ve Sosyal Sorumluluk

Çilek Mobilya, kurucuları tarafından 2009 yılında kurulan Çilek Vakfı aracılığıyla Gıda Bankacılığı projesini hayata geçirdi. Bu proje ile dünya genelinde yardıma muhtaç 6 bin 200 aileye yılda dört kez gıda desteği sağlanıyor. Çilek markası, ürünlerini çocuklara ulaştırarak onları mutlu ederken, aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleriyle de topluma katkıda bulunuyor.

Önceki Haber Kelebek Mobilya'dan Van ve Muş'ta Yeni Mağaza Açılışları
Sonraki Haber Koçtaş'tan Düzce'ye Stratejik Depo Yatırımı
Benzer Haberler