Çankırı'da Engelli Bireyler, Atık Malzemelerle Mobilya Üretiyor

Çankırı'da Engelli Bireyler, Atık Malzemelerle Mobilya Üretiyor

Çankırı Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde, engelli bireyler atık malzemeleri kullanarak mobilya üretimi gerçekleştiriyor. "Engel Yok ÇABA Var Projesi" kapsamında eskiyen yatak ve dolap gibi eşyalar geri dönüştürülüyor.

Merkezde kurulan mobilya atölyesinde 10 engelli birey, eski malzemeleri kullanarak yeni mobilyalar üretiyor. Yatakların yayları, süngerleri ve ahşap parçaları yeniden işlenerek, özellikle çocuk oturma grupları gibi ürünler üretiliyor. Sipariş üzerine büyük oturma grupları da imal ediliyor. Atölyede aylık ortalama 30 tekli koltuk ve kanepe üretiliyor.

Rehabilitasyon merkezinde 165 kişi eğitim alırken, atölyede çalışan engelli bireyler hem üretim yapıyor hem de rehabilite oluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulhaluk Longa, sıfır atık projesi kapsamında, kullanılmayan yatak ve mobilyaların geri dönüşümle yeniden işlenerek yeni mobilyalar üretildiğini ifade etti. Longa, üretilen ürünlerin halk tarafından beğenildiğini ve büyük talep gördüğünü söyledi.

Çankırı Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Ulaş Aracı da yapılan çalışmalarla hem devlet kaynaklarının tasarruflu kullanıldığını hem de engelli bireylerin ekonomiye entegrasyonunun sağlandığına dikkat çekti. Aracı, “Atölyede sadece kumaşlar için para harcıyoruz, diğer tüm malzemeler geri dönüşümle sağlanıyor. Bu projede kamu kaynaklarını yeniden değerlendiriyoruz ve ürünlerimiz devletimize değer katıyor” dedi.

Engelli bireyler, bir yıl içinde profesyonel düzeyde mobilya üretiminde görev alacak kadar yetkin hale geldiler. Proje, 2024 yılında Sanayi Bakanlığı’nın Verimlilik Proje Ödülleri’ne aday gösterilecek.

Önceki Haber Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde Mobilya Fabrikasında Yangın Çıktı
Benzer Haberler